Ζένιος Γιώργος

Image

Ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Ο Γιώργος Ζένιος γεννήθηκε στην Λεμεσό στις  7 Ιουλίου το 1939 και σε ηλικία 7 ετών μετακόμισε μαζί με τους γονείς του στο Λονδίνο. Στην αρχή σπούδαζε γιατρός αλλά τα παράτησε και φοίτησε στην Academy of Theatre Arts- Italia Conti. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το θέατρο και τον κινηματογράφο ως ηθοποιός.   Παράλληλα  ασχολήθηκε και με το τραγούδι, τραγουδώντας σε νυχτερινά κέντρα στο Λονδίνο και αργότερα στην Κύπρο.

 

Τηλεοπτικές σειρές: Δείξε μου το φίλο σου (ΑΝΤ1 Κύπρου), Βουράτε γειτόνοι (Sigma TV), Μίλα μου (Sigma TV), Diet please (Plus TV)

Οι φιλόδοξοι (ΡΙΚ1), Βασιλική (Sigma TV), 3ς και ο Κόκος (ΡΙΚ1), Οι διπλάρες (Ο Λόγος), Το τίμημα (ΡΙΚ1), Κύριε πρόεδρε (Sigma TV), Μανώλης και Κατίνα (ΡΙΚ1), Επιστροφή (Sigma TV), Άσπρα μπαλόνια (Sigma TV), Μπρούσκο (ΑΝΤ1), Χρυσά χρόνια (ΡΙΚ1), Χριστός γεννάται δοξάσατε (ΡΙΚ1), Στο Αλαλούμ (OMEGA), Κόκκινο νυφικό (Alpha), Μπλε (Alpha Κύπρου), Η Φαμίλια (Alpha Κύπρου), Κάμπινγκ (Alpha Κύπρου), Σαλώμη (ΑΝΤ1 Κύπρου), Famagusta ( MEGA ). Έπαιξε επίσης στην πρώτη τηλεοπτική σειρά του ΡΙΚ "Κατωθκιόν της Μαδαρής" 

Φιλμογραφία: Για ποιόν να βρέξει! (1976), Ισχυρή δόση... σεξ (1978), Η μαύρη Εμμανουέλα (1980), Καλαμπούς (2002)

Θέατρο:  Με συγχωρείτε λάθος στον αριθμό (1974), Η μαργαρίτα (1977),  Αγαμέμνων (ΘΟΚ, 1971), Οσπολλάτα αρκοντύναμεν (ΘΟΚ, 2006), Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (ΘΟΚ, 2016) κ.α.

 

Δισκογραφία

Γιώργος Ζένιος - Η πρώτη γνωριμία (1986) Atikka.

 

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image
Image
Image