Βορκάς Μιχάλης

Image

Νομικός. Το 2023 εξελέγη πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Ο Μιχάλης Βορκάς γεννήθηκε στην Λευκωσία στις 13 Αυγούστου 1963. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και απόφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα το 1987. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων από το Queen’s Mary College του Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (1988). Στα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

 

Δικηγόρος

Το 1992 εντάχθηκε στο Κυπριακό δικηγορικό σώμα. Διετέλεσε Υπεύθυνος Δικαστηρίου στο γραφείο Πολλάκης Σαρρής & Σια για 10 έτη. Το 2002 ο Μιχάλης Βορκάς ίδρυσε τον συνεταιρισμό Βορκάς&Μηλιώτου και από το 2010 είναι ο Διευθύνων Συνεταίρος στην δικηγορική εταιρεία Μιχάλης Βορκάς & Συνεργάτες ΔΕΠΕ.  Στην 30ετή του εμπειρία στο δικηγορικό επάγγελμα, έχει χειριστεί άνω των 2,000 υποθέσεων αστικής φύσεως ενώπιον τόσο των Επαρχιακών, Ειδικής Δικαιοδοσίας και Διαιτητικών Δικαστηρίων, όσο και του Ανώτατου Δικαστηρίου, εκ των οποίων άνω των 200 υποθέσεων αφορούσαν αλλοδαπούς επιχειρηματίες. Συμμετείχε σε περισσότερα από 50 συνέδρια και σεμινάρια στην Ευρώπη, στην Ασία και στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο διάφορα θέματα δικαίου,συμμόρφωσης και διαχείρισης επιχειρήσεων.

 

Δικηγορικός Σύλλογος
Στις 29 Σεπτεμβρίου 2020 εκλέγηκε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας. Στις 18 Οκτωβρίου 2023 εξελέγη Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου διαδεχόμενος το Δρ Χρίστο Κληρίδη.

 

Μιλά ελληνικά και αγγλικά και ειδικεύεται στο ναυτικό δίκαιο και τα ναυτιλιακά ζητήματα, στο εταιρικό και εμπορικό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο συναλλαγών, στο δίκαιο της δυσφήμησης και ιατρικής αμέλειας.

 

Κυνηγοί

Διετέλεσε Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγών Λευκωσάις και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Κυνηγών.

 

 

Πηγή:

  1. Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image