Τορναρίτης Χριστόφορος

Image

Επιχειρηματίας. Ο Χριστόφορος Τορναρίτης γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1966 στη Λευκωσία. Είναι εγγονός του πρώτου γενικού εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας Κρίτωνα Τορναρίτη. Πατέρας του ήταν ο επίσης νομικός και συλλέκτης Γιώργος Τορναρίτης. Αδέλφια είναι ο Κρίτωνας, ο Νίκος και η Μαίρη Τορναρίτη. Είναι παντρεμένος με τη σχεδιάστρια μόδας Ραμόνα Φίλιπ.

 

Φοίτησε  για δύο χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσής Ακτής στην Αμμόχωστο και μετά την τουρκική εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Λυκαβηττού στη Λευκωσία. Το 1984 αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ακρόπολης. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία για 29 μήνες και πέρασε με επιτυχία τη Σχολή Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών στην Ελλάδα. Το 1987 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου μέσα σε δύο χρόνια πέρασε με άριστα τα 38 από τα 40 μαθήματα που απαιτούνταν για την απόκτηση του πτυχίου.

 

Οι συνθήκες ζωής καθώς και το τραυματισμένο εσωτερικό του κόσμου τον οδήγησαν από νωρίς στη βιοπάλη. Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ίδρυσε, μεταξύ άλλων, το 1993 στη Ρουμανία την εταιρεία Eurofood Manufacturers, ενώ το 2005 ίδρυσε στην Κύπρο την πρώτη κυπριακή καπνοβιομηχανία Raquel Ltd. Την περίοδο 1999-2004 διετέλεσε Πρόεδρος του Ολυμπιακού Λευκωσίας και την περίοδο 2008-2021 Πρόεδρος της Κυπριακής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

 

Πολλές φορές απασχόλησε την κοινωνία με το φιλανθρωπικό του έργο.


Never Surrender

Από το 2009 έχει αφιερώσει τη ζωή του σε έναν αγώνα πνευματικής και συναισθηματικής καλλιέργειας. Τα τελευταία χρόνια μέσα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεοπτικές εκπομπές έχει κερδίσει την αναγνώριση ως influencer και πολλοί νέοι τον ακολουθούν και τον εμπιστεύονται. Είναι γνωστός με το ψευδώνυμο NEVER SURRENDER που είναι και ο τίτλος του πρώτου του βιβλίου.

 

 

Πηγές: 

  1. Polignosi
  2. Χριστόφορος Τορναρίτης: Βιογραφία

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image
Image