Σταυρινίδης Σταύρος

Δήμαρχος Στροβόλου

Image

Δήμαρχος Στροβόλου. Γεννήθηκε στο Στρόβολο το 1979, αποφοίτησε από τον πρακτικό κλάδο του Λυκείου Ακροπόλεως και στη συνέχεια υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία. Σπούδασε Νομικά στο University of East Anglia του Ηνωμένου Βασιλείου και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Cardiff University στον τομέα του εταιρικού δικαίου.

 

Είναι Δικηγόρος από το 2004 και διατηρεί δικό του γραφείο στην Λευκωσία. Είναι Σύμβουλος Αφερεγγυότητας και εγκεκριμένος Διαμεσολαβητής.

 

Είναι Μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Κριτηρίων UEFA της ΚΟΠ. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος και Σχολικός Έφορος Στροβόλου από το 2007 μέχρι σήμερα. Είναι Μέλος στην 11Μελή Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Πρόεδρος της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού Συντεχνιών – Ένωσης Δήμων Κύπρου.

 

Από το 2015 συμμετέχει ως Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στις Δημοτικές Εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 εξελέγη δήμαρχος Στροβόλου  με ποσοστό 38,8% έναντι ποσοστού 31% που έλαβε ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους. 

 

Πηγή

www.polignosi.com