Πάλμας Βασίλης

Image

Υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Νίκου Χριστουδουλίδη από τις 10 Ιανουαρίου 2024.

Γεννήθηκε στη  Λεμεσό την 1η Ιουνίου 1964. Στη συνέχεια μετακόμισε οικογενειακώς στη Λευκωσία. Φοίτησε στο Λύκειο Αρρένων Κύπρου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Πριν ασχοληθεί με την Πολιτική εργαζόταν ως διευθυντικό στέλεχος στον Όμιλο Λατομεία Φαρμακά. Διετέλεσε μέλος της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών.

 

Ήταν νυμφευμένος με την Αγγελική Χριστοδούλου (απεβίωσε στις 20 Μαρτίου 2020) και έχει ένα υιό.

 

» Βλέπε Βίντεο: Βασίλης Πάλμας

 

Πολιτική

Ο Βασίλης Πάλμας διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας του ΔΗΚΟ (ΝΕΔΗΚ) και στη συνέχεια Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος.  Διορίστηκε  Διευθυντής Τύπου του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου. Από τις 11 Μαΐου 2007 έως τις 2 Μαρτίου 2008, που ολοκληρώθηκε η θητεία της κυβέρνησης, διετέλεσε Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Στις 8 Μαΐου 2017 διορίστηκε Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη. Συνέχισε στην ίδια θέση και μετά την επανεκλογή Αναστασιάδη το 2018. Είναι μέλος της ΔΗΠΑ.

Στις 10 Ιανουαρίου 2024 ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Άμυνας, στο πλαίσιο ανασχηματισμού που προέβη ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Γιωργάλλα.

 

Φώτο Γκάλερι

Image
Image