Μαυρέλλης Χρίστος

Image

Δικηγόρος που υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών και ως υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στο Άρσος Λεμεσού το 1946. Μετά την αποφοίτησή του από το Λανίτειο Γυμνάσιο σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αργότερα έκαμε μεταπτυχιακές σπουδές στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και έτυχε διπλώματος στο ναυτικό δίκαιο. Από το 1972 μέχρι το 1982 άσκησε το δικηγορικό επάγγελμα στη Λεμεσό. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης και γραμματέας του International Tax Planning Association.

 

Τον Απρίλιο του 1982 διορίστηκε υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων στην κυβέρνηση Σπύρου Κυπριανού. Στη θέση αυτή υπηρέτησε μέχρι 1.8.1985 οπότε του ανετέθη το υπουργείο Οικονομικών. Ως υπουργός Οικονομικών υπηρέτησε μέχρι τις 28.2.1988, οπότε ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση του νέου προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου. Από το 1988 άρχισε πάλι να ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα.

 

Ο Χρίστος Μαυρέλλης διετέλεσε επίσης μέλος της Συγκλήτου του Offshore Institute, ιδρυτικό μέλος του Mediterranean Maritime Arbitrators Association και συνδεδεμένο μέλος του Chartered Institute of Arbitrators . Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε διεθνή περιοδικά και έχει παρουσιάσει διάφορα νομικά θέματα σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια. Είναι μέλος διοικητικών συμβουλίων κυπριακών και ξένων δημοσίων εταιρειών, ως επίσης και πολλών ιδιωτικών εταιρειών.

Φώτο Γκάλερι

Image