Παυλίδου Άλκηστις

Image

Ηθοποιός. Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Οκτωβρίου 1946. Πατέρας της ήταν ο ποδοσφαιριστής Χαμπής Φιλίππου. Από παιδική ηλικία συμμετείχε σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα του ΡΙΚ για παιδιά. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

 

Ήταν νυμφευμένη με τον Άντρο Παυλίδη και είχε δύο κόρες, τις ηθοποιούς Χριστίνα Παυλίδου και Κύνθια Παυλίδου. Αδελφός της ήταν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Χαραλάμπους.

 

Απεβίωσε στις 5 Οκτωβρίου 2020.

 

 

Επαγγελματική πορεία

Μετά την αποπεράτωση των σπουδών της, το 1976, επέστρεψε στην Κύπρο, ξεκινώντας συνεργασία με το ΡΙΚ, λαμβάνοντας μέρος σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα του ιδρύματος.

 

Την περίοδο 1977-2002 συνεργάστηκε με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ). Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στις θεατρικές παραστάσεις «Ικέτιδες», «Τρωάδες», «Οθέλλος». 

 

Επιπλέον, συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως Βουράτε γειτόνοι, Βεντέτα, Μόνο μια φορά, Γενιές της σιωπής, Τα ρόδα της οργής και άλλες. Επίσης συμμετείχε σε δεκάδες ηθογραφικά σκετς ζωντανεύοντας στην οθόνη χαρακτήρες της Κύπρου του χθες, της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου.

 

Βλέπε Κυπριωτικό σκετς

Βίντεο ψηφιακός Ηρόδοτος-Αρχείο ΡΙΚ

 

Το 2019 συμμετείχε στην κινηματογραφική ταινία Βουράτε γειτόνοι.

 

To 2016 τιμήθηκε με το βραβείο Ηθοποιός της Χρονιάς στα πλαίσια των βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2015. Επιπλέον, το 2018 τιμήθηκε για την προσφορά της στο θέατρο από το Θεατρικό Εργαστήρι Γεροσκήπου.

Φώτο Γκάλερι

Image
Image