Ποταμίτης Φαίδων

Image

Γλύπτης. Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1941. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο το 1959. Παγκυπριονίκης αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου «Ολύμπια» (ΓΣΟ) στην ημιαντοχή τον ίδιο χρόνο. Σπούδασε νομικά στην Αγγλία και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου. Στο Λονδίνο παρακολούθησε επίσης μαθήματα γλυπτικής για δυο χρόνια στο Stanhope Institute. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις οι οποίες έγιναν στο Swiss Cottage Library κατά τις εκδηλώσεις της «Κυπριακής Εβδομάδας» του 1968-1969. Είναι μέλος του ΕΚΑΤΕ. Ασχολείται επίσης με την ποίηση χωρίς να έχει εκδώσει ως σήμερα ποιήματά του.

 

Γλυπτά του εξέθεσε σε διάφορες παγκύπριες και άλλες ομαδικές εκθέσεις, όπως στην παγκύπρια έκθεση στην Τεχνική Σχολή Λευκωσίας και στη Λεμεσό το 1972, στην έκθεση «Ο Εθνάρχης Μακάριος και οι αγώνες του κυπριακού λαού» στον ΕΠΟΚ το 1978 κ.α.

 

Εργάζεται με τσιμέντο, γύψο, πηλό, μάρμαρο και μπρούντζο. Έχει φιλοτεχνήσει σε μπρούντζο την προτομή του δωρητή Πέτρου Τσίρου (Τσίρειο Αθλητικό Κέντρο Λεμεσού), τις ανάγλυφες προτομές των ηρώων Κωστάκη Ευαγόρου στον Λουβαρά και Ανδρέα Νικολάου στον Πύργο Λεμεσού, την προτομή του ζωγράφου Βίκτωρα Ιωαννίδη στη Λεμεσό κ.α.

Φώτο Γκάλερι

Image