Πατσαλίδης Ιωάννης

Image

Καθηγητής των Γερμανικών, συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1943. Αφού αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Κύκκου Α’ πήγε στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας όπου σπούδασε γερμανική φιλολογία, διοίκηση επιχειρήσεων και μάρκετιγκ. Από το 1965 μέχρι το 1970 διετέλεσε επίσημος μεταφραστής σε δικαστήρια της Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

 

Το 1974 απέκτησε το δίπλωμα της Σχολής Ξεναγών Κύπρου. Το 1976 και 1977 δίδαξε στο Ελληνικό Γυμνάσιο του Μονάχου.Επίσης δίδαξε στο Γυμνάσιο Κύκκου Α΄ , στα Ινστιτούτα Ξένων Γλωσσών, στην Αστυνομική Σχολή και στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Από το 1979 υπηρέτησε ως καθηγητής στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου και από το 2012 μέχρι το 2019 κατείχε την έδρα του E- Learning στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

 

Κατά την διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ διετέλεσε υπεύθυνος ομάδων της ΑΝΕ και συνελήφθη πέντε φορές.

 

Το 1985 εξέδωσε το βιβλίο  Tourismus Deutsch  για την διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, το 1988 το βιβλίο  Deutsch für Kellner  ειδικά για τους τραπεζοκόμους και το 1999 το βιβλίο Strahl  για τον κλάδο Hotel- management και για όσους θέλουν να μάθουν την Γερμανική γλώσσα.

 

Υπήρξε πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου ΕΛΛΑΣ του Πανεπιστημίου Münster, μέλος του Κύπρο-Γερμανικού Συνδέσμου και αντιπρόεδρος  της Κλαδικής Επιτροπής της ΠΑΣΥΔΥ στο ΑΞΙΚ.