Πασχαλίδης Αντώνης

Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Image

Νομικός, υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού από τον Φεβρουάριο του 2008, στην κυβέρνηση του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια. Κατάγεται από το χωριό Γιαλούσα της Καρπασίας, αλλά γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 15 Ιουλίου 1952. Από το 1955 επέστρεψε στην Κύπρο.

Σπούδασε Νομικά στην Αγγλία και είναι κάτοχος του τίτλου Barrister-at-Law. Εργάζεται ως δικηγόρος από το 1980 και είναι ο Διευθύνων Συνέταιρος του Δικηγορικού γραφείου Αντώνης Πασχαλίδης & Σία. Διετέλεσε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας για 15 χρόνια.

 Δίδαξε επίσης νομικά στο I.M.C.S. Intercollege για 16 χρόνια και διετέλεσε εξεταστής των ΑΑΤ εξετάσεων του Λονδίνου.


Ασχολήθηκε με τα κοινά ως Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του West Ham College και συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Επιτροπή Αλληλεγγύης προς τους Εγκλωβισμένους. Είναι ιδρυτικό στέλεχος των Προσφυγικών Σωματείων Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία και «Ελεύθεροι Γιαλουσίτες». 

Το 1988-1998 υπηρέτησε και ως μέλος της Αρχής Αεροπορικών Μεταφορών, διετέλεσε  δε μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Δημοκρατικού Κόμματος.


Το 1988 διορίσθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλος της Αρχής Αεροπορικών Μεταφορών στην οποία υπηρέτησε μέχρι τον Φεβρουάριο του 1998.

Είναι νυμφευμένος με την Marie-Helene και έχει δύο παιδιά, τον Χαράλαμπο Κάρλο και την Αλεξία-Μέλανη.

Ο κ. Πασχαλίδης ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στις 29 Φεβρουαρίου 2008.

 

 

Πηγή:

  • Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image