Μιχαηλίδης Αντώνης

Image

Διετέλεσε υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1948. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακά στο London School of Economics και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Polytechnic of Central London. Εργάσθηκε για χρόνια στον Όμιλο εταιρειών MPM ως μέλος του Δ.Σ. συντελώντας στην ανάπτυξη του Ομίλου. Πρωτοστάτησε στην επέκτασή του στην εμπορία αυτοκινήτων δημιουργώντας, το 1991, την MPM Eurocars Ltd που αντιπροσωπεύει έκτοτε στην Κύπρο την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Automobiles Peugeot S.A. Το 1999 προσέθεσε στον Όμιλο την εμπορία σκαφών αναψυχής. Το 2003 o Όμιλος επεκτάθηκε στην Ελλάδα.

 

Υπήρξε μέλος των Δ.Σ. της ΚΟΠ και της Τράπεζας Αναπτύξεως, καθώς και μέλος του Δ.Σ. Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκινήτων Οχημάτων και του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου.

 

Στις 8 Ιουνίου 2006 διορίστηκε υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου. Στη θέση αυτή υπηρέτησε μέχρι την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση Χριστόφια, τον Φεβρουάριο του 2008.