«Βήμα»

Image

Εβδομαδιαία κυριακάτικη εφημερίδα που κυκλοφόρησε το πρώτο της φύλλο στη Λευκωσία την Κυριακή, 1η Φεβρουαρίου του 1981. Η εφημερίδα γεννήθηκε με την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου του 1981 για να υποστηρίξει τις υποψηφιότητες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατικής Παράταξης, (ΝΕΔΗΠΑ), που δημιουργήθηκε με πρόεδρο τον Αλέκο Μιχαηλίδη, πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, που απεχώρησε από το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) του προέδρου Σπύρου Κυπριανού μαζί με άλλους βουλευτές.

 

Το «Βήμα» είχε μεγάλο μέγεθος (60 Χ 41 εκ.), σχήμα εννεάστηλο (πλάτος στήλης 3,5 εκ.) και ήταν δωδεκασέλιδο. Το χαρακτήριζαν η πλούσια αρθρογραφία και ειδησεογραφία γύρω από το Κυπριακό πρόβλημα και τις εσωτερικές εξελίξεις, καθώς και φιλολογικές, καλλιτεχνικές, ιστορικές, λαογραφικές και αθλητικές στήλες.

 

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου ζωής την 1η Φεβρουαρίου 1982 (αρ. φύλλου 53), η εφημερίδα έγινε δευτεριάτικη. Ύστερα από δυο χρόνια ζωής το «Βήμα» ανέστειλε την έκδοσή του στις 21.2.1983, αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές της 13ης Φεβρουαρίου 1983, αφού κυκλοφόρησε 105 φύλλα.