«Εργατική Φωνή»

Εβδομαδιαία εφημερίδα, όργανο των δεξιών εθνικοφρόνων εργατικών δυνάμεων, που άρχισε την κυκλοφορία της στη Λεμεσό στις 3.4.1947. Η εφημερίδα από την αρχή της έκδοσής της καθιερώθηκε ως το επίσημο Εκφραστικό όργανο της Συνομοσπονδίας Εργατών Κύπρου (ΣΕΚ). Πρώτος υπεύθυνος της εφημερίδας ήταν ο δικηγόρος Χριστόδουλος Α. Μιχαηλίδης από τη Λεμεσό. Στην αρχή της έκδοσής της η εφημερίδα συνήθιζε να εκδίδει και παραρτήματα (φυλλάδια) σε μικρό μέγεθος, με τα οποία απαντούσε ή σχολίαζε ανακοινώσεις του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζομένου Λαού (ΑΚΕΛ) σχετικά με την εκλογή νέου αρχιεπισκόπου. Η εφημερίδα εκδίδεται και διευθύνεται από συντακτική επιτροπή.

 

Στο πρώτο στάδιο της ζωής της η «Εργατική Φωνή» είχε μέγεθος 46 Χ 31 εκ., ήταν πεντάστηλη, αν και δεν κρατούσε σταθερά τον αριθμό των στηλών της ή το πλάτος τους. Εκτυπωνόταν στο τυπογραφείο «Χρόνος» στη Λεμεσό, ήταν δισέλιδη (μονόφυλλη)και κυκλοφορούσε κάθε Δευτέρα.

 

Από τις 25.6.1954 η «Εργατική Φωνή» αλλάζει μέγεθος και σχήμα. Εκδίδεται σε μεγάλο μέγεθος (62 Χ 47,5 εκ.), είναι εννεάστηλη (πλάτος στήλης 4,5 εκ.) και τετρασέλιδη. Εμπλουτίζει σε μεγάλο βαθμό τη σχολιογραφία, αρθρογραφία και ειδησεογραφία της σε εργατικά, συνδικαλιστικά, οικονομικά, αλλά και πολιτικά και γενικότερα κοινωνικά θέματα.

 

Η «Εργατική Φωνή» επανέρχεται από τον Ιανουάριο του 1978 στο μικρό μέγεθος και σχήμα στο οποίο σταθεροποιήθηκε μέχρι σήμερα. Τώρα έχει μέγεθος 40 Χ 27,5 εκ., είναι εξάστηλη (πλάτος στήλης 4 εκ.) και οκτασέλιδη. Στην προμετωπίδα της αναγράφει Εκφραστικό Όργανο της Συνομοσπονδίας Εργατών Κύπρου. Είναι μια σύγχρονη εφημερίδα με πλούσια σχολιογραφία και ειδησεογραφία πάνω σε ποικιλία θεμάτων.