Ιωάννου Κωνσταντίνος

Image

Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 2018.

 

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου γεννήθηκε το 1969 και είναι Απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Manchester School of Management UMIST στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνέχισε της σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες με τιμητική υποτροφία από το Fulbright στο Πανεπιστήμιο του Cornell όπου απέκτησε μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MBA) στη Διοίκηση Ξενοδοχείων.

 

Το 1996 ίδρυσε την εταιρεία IMH Ltd που σήμερα είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός μεταφοράς γνώσης και πληροφόρησης στα στελέχη της κυπριακής αγοράς. Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος ΔΣ της εταιρίας Real Time Hospitality Intelligence, USA και έχει υπηρετήσει σε Διοικητικά Συμβούλια αρκετών εταιρειών. Το 2006 ίδρυσε την εταιρεία C.C. Coffee Company Ltd η οποία κατέχει τα δικαιώματα χρήσης των Gloria Jean’s Coffees International στην Κύπρο με 12 καταστήματα και ήταν μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος (advisory group) της Retail Food Group, Australia εκπροσωπώντας την περιοχή της Ευρώπης.

 

Ως υπουργός υγείας ανέλαβε την πλήρη υλοποίηση του ΓΕΣΥ σε ότι αφορά την πρώτη του φάση διά της ένταξης των προσωπικών γιατρών. Από τον Ιούνιο του 2020 ξεκίνησε η δεύτερη φάση διά της ένταξης στο σχέδιο υγείας και των ιδιωτικών κλινικών.

 

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου με σειρά διαταγμάτων διαχειρίστηκε πολύ ικανοποιητικά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του Κορωνοϊού που ξέσπασε στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2020.