Αιμιλιανίδης Κωνσταντίνος

Image

Νομικός. Ο Κωνσταντίνος Αιμιλιανίδης γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1947 στη Λευκωσία και δικηγορούσε στην Κύπρο από το 1977. Πέθανε στις 23 Νοεμβρίου 2017.

 

Ηταν γιος του γνωστού πολιτευτή, λόγιου και Νομικού Αχιλλέα Αιμιλιανίδη. Παντρεύτηκε τη Ζέτα Ιωαννίδου Αιμιλιανίδου. Μαζί απέκτησαν τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη.

 

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος διάφορων διπλωμάτων, διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας και εξεταστής του Νομικού Συμβουλίου, ενώ συμμετείχε στη διαμόρφωση νομοσχεδίων και σε υποθέσεις-σταθμός στην εξέλιξη του κυπριακού δικαίου. Δικηγόρησε επί όλων των κλάδων του δικαίου αλλά διέπρεψε ιδιαίτερα στις συμβάσεις, την ακίνητη ιδιοκτησία, το κληρονομικό και το οικογενειακό δίκαιο, το διοικητικό δίκαιο, το δίκαιο εταιρειών και την πνευματική ιδιοκτησία.

 

Γνωστός για την κοινωνική του δράση διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Λεβέντειου Μουσείου Λευκωσίας και του Ιδρύματος Άγιος Χριστόφορος, καθώς και άλλων οργανισμών. 

 

Λύπη προέδρου 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τη λύπη του προς την οικογένεια για την απώλεια της. 

 

"Είναι πραγματικά με βαθιά θλίψη που έλαβα την είδηση για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Αιμιλιανίδη, συζύγου της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου.

 

Ο πρόωρος χαμός του Κωνσταντίνου Αιμιλιανίδης, ο οποίος ήταν μια διακεκριμένη προσωπικότητα που ξεχώριζε για το ήθος, τον εξαίρετο επαγγελματισμό και την εντιμότητα του, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια του, αλλά και στην κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

 

Εκ μέρους της Κυβέρνησης, αλλά και της οικογένειας μου, εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια τόσο στη Ζέτα για την απώλεια του συζύγου της όσο και στον  Αχιλλέα για τον χαμό του πατέρα του".

Φώτο Γκάλερι

Image