Παλλουριώτισσα, Γραμμικό Πάρκο

Image

Ο πεζόδρομος του Γραμμικού Πάρκου Παλλουριώτισσας στη Λευκωσία ξεκινάει από τον κυκλικό κόμβο «Μπάτα» και καταλήγει στη συμβολή της οδού Μάρκου Δράκου με τη Λεωφόρο Λάρνακος ή ανάποδα και έχει απόσταση 2 χιλιομέτρων.
Από τον Κυκλικό Κόμβο «Μπάτα», επίσης, ξεκινάει το τμήμα της οδού Αγίου Ιλαρίωνος το οποίο μετατράπηκε από δρόμο διπλής κατεύθυνσης σε δρόμο τετραπλής κατεύθυνσης, το οποίο καταλήγει στον κυκλικό κόμβο «Σοπάζ» και στο βορειο-ανατολικό τμήμα της οδού περιλαμβάνει πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, ο οποίος μέσω διάβασης πεζών συνδέεται με τον πιο πάνω πεζόδρομο.
Από τη συμβολή των οδών Μ. Δράκου και Λάρνακος,  εαν προχωρήσει κάποιος μέσω της Λεωφ. Λάρνακος κατευθυνόμενος ανατολικά, μπορεί να βρει το πεζοδρόμιο της τάφρου των ενετικών τοιχών, το οποίο αν και δεν συμπεριλαμβάνει ποδηλατόδρομο, έχει αρκετό πλάτος για να χωρέσει και πεζοπόρους και ποδηλάτες. Κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν περίπτερα, καφέ, φαστφουντάδικα, υπεραγορές και άλλα καταστήματα. Καλύπτεται από τέσσερεις γραμμές λεωφορείου.