Κουγιάλης Νίκος

Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων

Image

Πολιτικός. Ο Νίκος Κουγιάλης διετέλεσε υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων επί προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη.

 

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 30 Μαρτίου 1967. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας όπου απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό στην ηλεκτρολογία και τη μηχανική.

 

Διετέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Μηχανικής και Τεχνολογίας (IET) του Ηνωμένου Βασιλείου και εκλεγμένο μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου του ΙΕΤ. Επιπλέον, διετέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (IEE) του Ηνωμένου Βασιλείου την περίοδο 2004-2006.

 

Εργοδοτήθηκε στην  Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ως ηλεκτρολόγος μηχανικός Υπήρξε συνδικαλιστής στη συντεχνία του επιστημονικού προσωπικού της ΑΗΚ (ΣΕΠΑΗΚ), κατέχοντας τη θέση του βοηθού γραμματέα.

 

Ακόμη, έχει εργοδοτηθεί σε διάφορους ιδιωτικούς οργανισμούς. Επιπρόσθετα, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας ως λέκτορας σε θέματα τηλεπικοινωνιών.

 

Είναι νυμφευμένος και έχει τρία παιδιά.

 

Πολιτική

Αναμείχθηκε στην πολιτική ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κόμματος το οποίο και υπηρέτησε από τη θέση του Αντιπροέδρου. Την 1η Μαρτίου 2013 διορίστηκε Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων. Υπηρέτησε σε αυτή τη θέση έως και τις 4 Ιανουαρίου 2018. Κατά τη διάρκεια της θητείας του το υπουργείο μετονομάστηκε σε Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Φώτο Γκάλερι

Image
Image