Κωμοδίκη Ρίτα Ελισσαίου

Δήμαρχος Κερύνειας

Image

Δήμαρχος Κερύνειας 2017. Η Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη γεννήθηκε το 1947, μεγάλωσε και έζησε στην Κερύνεια μέχρι τον μαύρο Ιούλη του 1974. Γονείς  της είναι ο Γρηγόρης Ελισσαίου από την Κερύνεια και η Αντιγόνη Σαββίδου από τη Λευκωσία.

 

Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Κυρηνείας και σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει  την Ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής και της Υγιεινολογίας, Διδακτορικό Δίπλωμα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημόσια Υγεία και Μάστερ στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από το πανεπιστήμιο του Λήντς, Ην. Βασίλειο.

 

Την 1η Μαρτίου 1974 διορίστηκε γιατρός στο Επαρχιακό Νοσοκομείο Κυρηνείας. Τον μαύρο Ιούλιο του 1974 και την τούρκικη εισβολή ήταν  υπεύθυνος γιατρός του Νοσοκομείου. Μαζί με όσο προσωπικό βρέθηκε στις θέσεις του αποφάσισαν τη μετακίνηση του Νοσοκομείου στο Αββαείο του Πελαπαΐς, όπου έστησαν ένα πρόχειρο Νοσοκομείο στο οποίο περιέθαλπαν τους τραυματίες. Όταν προχώρησε ο τουρκικός στρατός προς την Κυθρέα κατέληξε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών  του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου υπηρέτησε κατά τη 2η φάση της τουρκικής εισβολής και για τα επόμενα πέντε χρόνια. Τοποθετήθηκε στη Διοίκηση, στα Κεντρικά Γραφεία του Υπουργείου Υγείας, όπου και ανελίχθηκε στις διάφορες διοικητικές βαθμίδες του Υπουργείου. Τα τρία τελευταία χρόνια πριν την αφυπηρέτηση της τοποθετήθηκε στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στη θέση της Εκτελεστικής Διευθύντριας του Νοσοκομείου.

 

Παντρεύτηκε τον Χριστάκη Κωμοδικη από τις Πλάτρες και έχουν 2 παιδιά τον Μενέλαο και τον Γρηγόρη.

Φώτο Γκάλερι

Image