Τιμοθέου Νίκος

Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της ΣΥΤΑ

Image

Ο Νίκος Τιμοθέου γεννήθηκε στη Λεμεσό την 31η Οκτωβρίου 1948. Φοίτησε στην Β Αστική Λεμεσού και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο. Μετά τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά (1966-67) φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα (1967-1972. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός, ΕΜΠ, Ελλάδας (1972) με ειδικότητα στην ηλεκτρολογία/τηλεπικοινωνίες και κατέχει Δίπλωμα στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές επαγγελματικές σπουδές στις τηλεπικοινωνίες στη Γερμανία. 

 

ΣΥΤΑ

Το 1973 προσελήφθη στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου ως μηχανικός. Αφυπηρέτησε πρόωρα εθελοντικά το 2007 μετά από 34ετή επιτυχημένη σταδιοδρομία στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA), όπου ανάμεσα σε άλλες θέσεις, υπηρέτησε για εννέα χρόνια ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, για δέκα χρόνια ως Διευθυντής Πληροφορικής και για δέκα χρόνια ως Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών.

 

Σύμβουλος

 Ο Νίκος Τιμοθέου μετά την αφυπηρέτηση του προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους τομείς της απόδοσης των διοικητικών συμβουλίων και της εκτελεστικής διεύθυνσης, της στρατηγικής, της επιχειρηματικής απόδοσης και ευφυΐας, της διαχείρισης διεργασιών, της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης  και της τεχνολογίας της πληροφορικής και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Συνέγραψε με την Κοραλία Τιμοθέου το βιβλίο Executive Excellence – Combine Leadership and Management to Create and Deliver Value (2019), Rethink Press, UK.

 

Αρθρογραφεί στον Κυπριακό ημερήσιο τύπο και στα ΜΚΔ.  Είναι τακτικός αρθρογράφος του  ΠΟΛΙΤΗ μέχρι το 2019: βλπ άρθρα στην www.nicostimotheou.com

 

Υπηρέτησε ως μη εκτελεστικός σύμβουλος σε αριθμό εταιρειών και ΔΣ.

 

Διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ του Κυπριακού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής, που ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής (www.eben-net.org).

 

Υπηρέτησε στο ΔΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Συνδέσμου Επιστημόνων Μηχανικών (ΣΕΜΚ), στο Board of Councillors του IMSC/USC (LA, USA) και ως Πρόεδρος του Κυπριακού Κλάδου του IEEE.

 

Είναι Μέλος του ΕΤΕΚ, του ΣΕΜΚ και του ΙΕΕΕ και υπήρξε CEng, FIEE και MCPEA.

 

Συμμετείχε και μίλησε σε πλείστες διασκέψεις, συμπόσια, σεμινάρια και εργαστήρια στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Άπω Ανατολή σε θέματα πληροφορικής, ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εκτελεστικής διεύθυνσης επιχειρήσεων.

 

 

Πηγή:

  1. Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image