Ιερωνυμίδης Στέλιος

Image

Noμικός. Ο Στέλιος Ιερωνυμίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 10 Ιανουαρίου 1958. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές (LL.M.) στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.

 

Στις Δημοτικές εκλογές του 1991 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λευκωσίας με το ΔΗΚΟ, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε στις Δημοτικές εκλογές του 1996, στις Δημοτικές εκλογές του 2001 και στις Δημοτικές εκλογές του 2006. Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε αντιδήμαρχος Δήμου Λευκωσίας, επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ και μέλος του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας.

Το 1994 έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ και το 2005 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2006 στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με το ΔΗΚΟ αλλά δεν εκλέχτηκε. Λόγω της εκλογής του βουλευτή του ΔΗΚΟ στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας, Αντιγόνης Παπαδοπούλου ως ευρωβουλευτή στις Ευρωεκλογές του 2009, τη θέση της στη βουλή πήρε στις 15 Ιουλίου 2009 ο Στέλιος Ιερωνυμίδης ως ο επόμενος επιλαχών, για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

 

Διετέλεσε μέλος της Ελλανόδικου Επιτροπής της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας και πρόεδρος του αθλητικού σωματείου Αχιλλέας Καϊμακλίου.

 

Είναι νυμφευμένος με την Ολυμπία Κυριακίδου και έχει μία κόρη.

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).