Λουκαϊδης Γιώργος

Image

Στέλεχος και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ. Ο Γιώργος Λουκαΐδης γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1968 στο κατεχόμενο χωριό Πυρόι και διαμένει στην Αγλαντζιά. Είναι παντρεμένος με την Καλομοίρα Ιωάννου και έχουν δύο παιδιά.

 

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κατεύθυνση τις Πολιτικές Σπουδές και τη Διπλωματία.

 

Είναι μέλος της Κεντρικής Γραμματείας και του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ από το 2013. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ, Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, καθώς και επικεφαλής των Γραφείων Παιδείας και Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.

 

Επίσης, διετέλεσε στέλεχος της ΠΕΟΜ και της Προοδευτικής Κ.Φ., Γραμματέας του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ, μέλος του Δ.Σ. της Φοιτητικής Ένωσης ΑΤΙ, Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΝΕ), μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) και Δημοτικός Σύμβουλος Αγλαντζιάς.

 

Τον Μάιο του 2011 εκλέχθηκε Βουλευτής με το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Επανεκλέχθηκε το 2016 και το 2021 και ανέλαβε καθήκοντα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου. Είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

 

Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, της οποίας διετέλεσε, ανάμεσα σε άλλα, Αντιπρόεδρος, ενώ είναι μέλος του Προεδρείου της Ομάδας της Αριστεράς (UEL).