«Άρης»

Ποδοσφαιρικό και Μουσικό Σωματείο

Image

Αθλητικός μουσικός σύλλογος της Λεμεσού. Ιδρύθηκε το 1930 με τη συγχώνευση των σωματείων «Απόλλων» και «Σούλι». Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του «Άρη» απάρτιζαν τέσσερα μέλη του «Απόλλωνα» (Κώστας Κυριακίδης, Αναστάσιος Σιούκρης, Βαρνάβας Παπακωνσταντίνου και Κυριάκος Πρωτοπαπάς) και τρία μέλη του σωματείου «Σούλι» (Κλεάνθης Χριστοφόρου, Δημήτρης Κουβάς και Θεόδωρος Ποταμίτης). Γενικός γραμματέας του νέου σωματείου ορίστηκε ο Κώστας Κυριακίδης. Το 1968 ο «Άρης» ενώθηκε με το σωματείο της Λεμεσού ΕΠΑΛ. Με τη δημιουργία θέσης προέδρου του σωματείου, το 1967, πρώτος πρόεδρος διετέλεσε ο χημικός Παντιάς Κωνσταντινίδης.

 

Ο «Άρης» είναι ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και αγωνιζόταν κατά καιρούς πότε στην Α' κατηγορία και πότε στη Β' κατηγορία των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

 

Ο «Άρης» έχει να επιδείξει μια πολύ αξιόλογη πολιτιστική δράση και η χορωδία του σωματείου έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή ιστορία στο μουσικό τομέα. Ο πρώτος υπεύθυνος του μουσικού τμήματος του σωματείου ήταν ο Λούβρης. Στα 1939 το μουσικό τμήμα ανέλαβε ο μουσουργός Σόλων Μιχαηλίδης που εργάστηκε ως το 1956, όταν έφυγε για την Ελλάδα. Στην περίοδο 1956-1962 οι μουσικές δραστηριότητες του « Άρη» σταμάτησαν. Από το 1962 και εξής (1984) τη χορωδία του σωματείου διευθύνει ο Μαρίνος Μιτέλλας. Η χορωδία του «Άρη» έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στην Ελλάδα, τη Βρεττανία τη Γερμανία και άλλες χώρες, έχει γυρίσει δίσκους κι οι εκτελέσεις της μεταδίδονται από ραδιοσταθμούς διαφόρων χωρών.

 

Πρώτος ο « Άρης», στα 1951, ανέβασε στην Κύπρο όπερα («Διδώ και Αινείας») σε συνεργασία με τον μουσικό σύλλογο «Μότσαρτ» Λευκωσίας. Εκτός από τη μουσική, ο «Άρης» υπηρέτησε και το θέατρο, ανεβάζοντας αρκετά έργα. Ανάμεσα στις άλλες πολιτιστικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται διαλέξεις και συζητήσεις πάνω σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

 

Τα χρώματα του σωματείου είναι το πράσινο και το άσπρο.

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image
Image