Κωνσταντίνου Νεόφυτος

Image

Φιλόλογος. Ο Νεόφυτος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στο χωριό Κονιά στις 16 Δεκεμβρίου 1954. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των σπουδών του ήταν μέλος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Θεσσαλονίκης, μέλος της διοικούσας επιτροπής της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων (ΠΟΦΝΕ) και από το 1977 έως το 1980 πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης Αναγέννηση Θεσσαλονίκης.

 

Την περίοδο 1982-1985 διετέλεσε βοηθός επαρχιακός οργανωτικός γραμματέας του ΔΗΚΟ Λευκωσίας ενώ την περίοδο 1985-1987 ήταν επαρχιακός οργανωτικός γραμματέας του ΔΗΚΟ Λευκωσίας. Την περίοδο 1993-2000 διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης. Επιπρόσθετα, έχει διατελέσει γενικός οργανωτικός γραμματέας του ΔΗΚΟ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, της Πολιτικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ.

Συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2001 στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με το ΔΗΚΟ αλλά δεν εκλέχτηκε. Το 2003, ο βουλευτής Εκλογικής Περιφέρειας Λευκωσίας του ΔΗΚΟ, Μάρκος Κυπριανού, διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου και πρώτος επιλαχών για τη θέση του στη βουλή ήταν ο Νεόφυτος Κωνσταντίνου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή στις 6 Μαρτίου 2003, για την Η΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.  Επανεκλέγηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2006 για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο και στις βουλευτικές εκλογές του 2011 για την Ι΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).