Λαμάρης Γιάννος

Image

Εμποριολόγος.  Ο Γιάννος Λαμάρης  γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 14 Οκτωβρίου 1955.  Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

Την περίοδο 1983-1993 διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας της Ενιαίας Δημοκρατικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΔΟΝ) Λεμεσού. Την περίοδο 1989-1993 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Γραμματείας της ΕΔΟΝ. Επιπλέον, ήταν μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής και της Επαρχιακής Γραμματείας ΑΚΕΛ Λεμεσού. Το 1990 έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και το 2010 μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

 

Στις Δημοτικές εκλογές του 1991 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λεμεσού με το ΑΚΕΛ, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε στις Δημοτικές εκλογές του 1996.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2001 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού με το ΑΚΕΛ για την Η΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεκλέχθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2006 για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο και στις βουλευτικές εκλογές του 2011 για την Ι΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, αναπληρωτής πρόεδρος της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Κυπριακές Αερογραμμές και μέλος της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

 

Είναι νυμφευμένος με τη Νίκη Παπαϊωάννου και έχει δύο κόρες.

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος)