Σωκράτους Σωκράτης

Image

Καλλιτέχνης, ο οποίος επελέγη για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην 53η Μπιενάλε Εικαστικών Τεχνών της Βενετίας (2009).  Γεννήθηκε στην Πάφο το 1971. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και από το 1996 παρουσίασε το έργο του σε διάφορες ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και την Ελλάδα.

 

Βλέπε λήμμα: Μια συνέντευξη του Σωκράτους

 

Συμμετείχε επίσης σε ομαδικές εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, το Ίδρυμα Λανίτη στη Λεμεσό κ.ά. Το 2001 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Μπιενάλε Τιράνων. Πιο πρόσφατα συμμετείχε σε εκθέσεις στο Παρίσι («Nuit Blanche», 2008 / «Paris/Chypre - dans le Cadre de la Saison Culturelle Europeenne», 2008), στην Αρλ («Les Rencontres d’ Arles Photographie», 2008) και τη Θεσσαλονίκη («Πεδίο Δράσης Κόδρα», 2008). Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την Κρατική Συλλογή Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Ασχολείται επίσης με τη φωτογραφία, τη συγγραφή κειμένων και την καλλιτεχνική επιμέλεια θεατρικών παραγωγών, έχοντας συνεργαστεί στο παρελθόν με δημιουργούς όπως τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και την Όλια Λαζαρίδου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

 

 

Πηγή:

  • Polignosi