Ψαρά Μικέλλα

Image

Ζωγράφος. Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1957. Από τα μαθητικά της χρόνια διακρίθηκε σε διάφορους σχολικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής. Σπούδασε ζωγραφική, μεταξύ του 1976 και του 1981, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών, με δασκάλους τους Μαυροΐδη, Μυταρά και Μόραλη. Παράλληλα για 2 χρόνια (1979-1981) σπούδασε και κεραμική.

 

Μετά το τέλος των σπουδών της επέστρεψε στην Κύπρο όπου εξακολουθεί να ζει και να εργάζεται (σήμερα ως βοηθός διευθύντρια μέσης γενικής εκπαίδευσης για την τέχνη). Οργάνωσε την πρώτη ατομική έκθεση έργων της στη Λευκωσία το 1983. Ακολούθησαν πολλές άλλες ατομικές εκθέσεις, πάλι στη Λευκωσία. Πήρε επίσης μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στη μπιενάλε κεραμικής στη Γιουγκοσλαβία (1984), στη διεθνή έκθεση «νέων δημιουργών της Μεσογείου» στη Μασσαλία (1985), στην έκθεση «Κύπριοι καλλιτέχνες» στην Αθήνα (1987), στην έκθεση «Κύπριοι καλλιτέχνες» στις Βρυξέλλες (1988), στη μπιενάλε Μπολώνιας στην Ιταλία (1988), στη μπιενάλε Βαρκελώνης (1988), στη «ζωγραφική συνάντηση για τον αθλητισμό» στο Μιλάνο (1990) κ.α.

 

Η Μικέλλα Ψαρά ανήκει στην ομάδα των νέων Κυπρίων ζωγράφων που δυναμικά έκαναν την εμφάνισή τους στον καλλιτεχνικό κόσμο εισάγοντας καινούργια στοιχεία και μοντέρνους τρόπους εικαστικής έκφρασης.

Φώτο Γκάλερι

Image