Χριστοφίδης Τίτος

Υφυπουργός παρά τω Προέδρω

Image

Γιατρός, υφυπουργός παρά τω προέδρω στην κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια. Ανέλαβε τα καθήκοντα του στις 29 Φεβρουαρίου 2008 και υπηρέτησε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013

Γεννήθηκε στη Λεμεσό την 1η Αυγούστου 1944. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού το 1962. Σπούδασε οφθαλμολογία στο Λονδίνο και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις σε νοσοκομεία της Κύπρου, φθάνοντας μέχρι τη θέση του διευθυντή του Οφθαλμολογικού Τμήματος.

Είναι νυμφευμένος με τη Βέρα Χριστοφίδου και έχουν δύο παιδιά, την Έμιλη και το Γιώργο

Αναμείχθηκε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα και για σειρά ετών υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο της συνδικαλιστικής οργάνωσης των γιατρών. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας καθώς και μέλος διοικητικών συμβουλίων άλλων οργανώσεων.

 

Ο Τίτος Χριστοφίδης αναμείχθηκε επίσης ενεργά και σε πολιτιστικές και αθλητικές οργανώσεις. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της πολιτιστικής οργάνωσης «Αναζήτηση» της Λάρνακας, της οποίας και εξελέγη πρόεδρος, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του θεάτρου «Σκάλα» Λάρνακας, του οποίου υπήρξε και αναπληρωτής πρόεδρος, υπηρέτησε επανειλημμένα ως πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, ως Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και ως πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Αλκή».

 

Υπηρέτησε επίσης ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ, ως πρόεδρος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κύπρου, ως μέλος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ενώ για σειρά ετών υπήρξε τακτικός συνεργάτης καθημερινής εφημερίδας. Ασχολείται επίσης με την ποίηση και έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Προσμονή» και «Ασκαρδαμυκτί».

 

 

 

Φώτο Γκάλερι

Image