Νικολαΐδης Νίκος

Υπουργός Συγκοινωνιών - Δήμαρχος Λεμεσού

Image

Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων από τις 29  Φεβρουαρίου 2008 μέχρι τις 2 Μαρτίου 2010 επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια. Στις 18 Δεκεμβρίου 2016 εξελέγη δήμαρχος Λεμεσού. 

Ο Νίκος Νικολαϊδης γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 2 Νοεμβρίου 1953. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού και σπούδασε ηλεκτρολογία και μηχανική στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάτοχος πτυχίου ΒΑ από το Dartmouth College και M.Sc από το University of Southern California. Εργάστηκε στην Ελλάδα σε τεχνική εταιρεία και υπήρξε μέλος της Ένωσης Κυπρίων και μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Είναι νυμφευμένος με την Έλενα Ιωάννου και έχει ένα υιό και μια κόρη

 

Πολιτική  

Επιστρέφοντας στην Κύπρο, δραστηριοποιήθηκε και πάλι στα κοινά. Μέλος διοικητικών συμβουλίων διαφόρων οργανώσεων, ενώ διετέλεσε γενικός γραμματέας της Ένωσης Επιστημόνων Λεμεσού. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Αρχής Αδειών. Εργάστηκε από το 1981 στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, μέχρι την υπουργοποίησή του.

 

Υπήρξε στέλεχος της ΕΔΕΚ. Υπηρέτησε ως μέλος της κεντρικής επιτροπής και του πολιτικού γραφείου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής Λεμεσού του κόμματος.

Στις  Βουλευτικές εκλογές του 2011 εκλέχτηκε βουλευτής στην  Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού με την ΕΔΕΚ. Δεν επαναδιεκδίκησε εκλογή το 2016 διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Προέδρου του Κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου να κατέλθει στη Λεμεσό χωρίς ωστόσο να χρειάζεται σταυρό προτίμησης και ενώ η ΕΔΕΚ έβγαζε μόνο έναν βουλευτή. Ως βουλευτής, διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων. Επιπλέον, ήταν μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Βίντεο Νίκος Νικολαίδης: Το όραμα μου για τη Λεμεσό

 

Δήμαρχος 

Στις Δημοτικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου 2016 εξελέγη δήμαρχος Λεμεσού υποστηριζόμενος από το ΔΗΣΥ την Αλληλεγγύη, το Κίνημα Οικολόγων και την Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού. Το κόμμα του η ΕΔΕΚ  στήριξε τον ανθυποψήφιο του και τότε Δήμαρχο Λεμεσού, Ανδρέα Χρίστου.   Ο Νίκος Νικολαΐδης επικράτησε με ποσοστό 48,31% έναντι 48,27% του Αντρέα Χρίστου, με διαφορά μόλις 9 ψήφων.

 

Πηγή:

www.polignosi.com

 

Φώτο Γκάλερι

Image