Χαραλάμπους Χαράλαμπος

Image

Ο πρώτος Κύπριος που εξελέγη μέλος της Βουλής των Ελλήνων. Γεννήθηκε το 1949 στη Γεροσκήπου. Αποφοίτησε από το Α’ Ελληνικό Γυμνάσιο Πάφου και είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στην Αθήνα. Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στον Άγιο Κωνσταντίνο της Σάμου (1979-1980) πραγματοποίησε το αγροτικό του και αργότερα εργάστηκε ως ειδικευμένος χειρούργος στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» (1980-1986). Από 1ης Ιανουαρίου του 1987 μέχρι τις 27.08.2007 εργάστηκε ως χειρούργος στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα   και υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΚ και για αρκετά χρόνια πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΚ. Διετέλεσε επίσης μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας. Μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου των Εργαζομένων στο Γ.Ν. Κέρκυρας. Εκλεγμένος αντιπρόσωπος στα συνέδρια της ΟΕΝΓΕ και του Π.Ι.Σ.

Είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας από το 1974. Μέλος της Ν.Ε και του Ν.Γ του Κ.Κ.Ε. στην Κέρκυρα. Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κέρκυρας για πολλά χρόνια. Επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συμπαράταξης και Νομαρχιακός Σύμβουλος για δύο συνεχείς τετραετίες. Το 2007 εξελέγη μέλος της Βουλής των Ελλήνων στον Νομό της Κέρκυρας, με το Κ.Κ.Ε.