Τριμικλινιώτη Μαυροβουνιώτη Δάφνη

Image

Ζωγράφος. Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1945 και το 1959 μετανάστευσε στο Λονδίνο όπου έζησε για 35 χρόνια. Εκεί σπούδασε τέχνη στο Hornsey College of  Art, Middlesex University. London. Στη βρετανική πρωτεύουσα ανέπτυξε σημαντική κοινωνική και καλλιτεχνική δράση κι έγινε γνωστή στην Κυπριακή παροικία του Λονδίνου μέσα από διάφορες εκθέσεις κι εκδηλώσεις. Επέστρεψε στη Κύπρο το 1996 και έκτοτε ζει κι εργάζεται στη Λεμεσό.

 

Από το 1980 και εξής έχει στο ενεργητικό της 15 ατομικές εκθέσεις και πολυάριθμες ομαδικές, στην Κύπρο, Λονδίνο, Ελλάδα κ.α. Δούλεψε επίσης για αρκετά χρόνια στον εμπορικό τομέα της τέχνης, των διαφημίσεων και των γραφικών τεχνών γενικά. Ασχολήθηκε ακόμα με την εικονογράφηση βιβλίων και περιοδικών. Φιλοτέχνησε εκδόσεις ποιημάτων του Τεύκρου Ανθιά (1966) και του Θεοδόση Αρτέμη (1988) κ.α.

 

Πήρε μέρος ως μέλος σε διάφορες κριτικές επιτροπές σε θέματα που αφορούν την εικαστική τέχνη για διάφορους Οργανισμούς και Δημόσιες Υπηρεσίες. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μουσείου Κώστα Αργυρού. Το 2010 της απενεμήθη Τιμητικό Δίπλωμα από τη Κυπριακή Δημοκρατία για τη συνεισφορά της στην οικοδόμηση της Σύγχρονης Φυσιογνωμίας της Κύπρου. Διετέλεσε επίσης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι μέλος του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης.

 

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών από το 1980 και υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο από τη θέση του Ταμεία από το 2003-2006. Από τον Ιούνιο 2006 κατέχει τη θέση του προέδρου, όπου και επανεκλέχθηκε τον Ιούνιο του 2009.

 

Έργα της βρίσκονται σε διάφορες κρατικές και ιδιωτικές συλλογές σε πολλές χώρες του κόσμου.

 

Φώτο Γκάλερι

Image