Αδαμίδης Αδάμος

Υπουργός Συγκοινωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας

Image

Νομικός. Ο Αδάμος Αδαμίδης υπηρέτησε ως υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη. Γεννήθηκε στο χωριό Σύγκραση της επαρχίας Αμμοχώστου στις 16 Φεβρουαρίου 1942. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως παρακολούθησε στην Αγγλία ειδική σειρά μαθημάτων για αλλοδαπούς φοιτητές. Μετά το τέλος των σπουδών του εργάστηκε στην Αμμόχωστο ως διευθυντής μορφωτικού και διαφημιστικού γραφείου. Το 1969 άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

 

Μετά την προσφυγοποίησή του το 1974 εγκαταστάθηκε στη Λεμεσό και πρωτοστάτησε στη συγκρότηση του σωματείου «Κίνηση Προσφύγων Αμμοχώστου», του οποίου υπήρξε γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος στα πρώτα συμβούλια μετά την ίδρυσή του. Διετέλεσε επίσης μέλος της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου, γενικός γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου και γενικός συντονιστής των πρώτων «Αμμοχωστείων».

 

Τον Μάιο του 1988 διορίστηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

 

Υπουργός 

Στις 26 Φεβρουαρίου 1993 διορίστηκε υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη. Υπηρέτησε μέχρι το 1997.

 

Στη συνέχεια υπήρξε επικεφαλής του Δικηγορικού γραφείου Αδάμος K. Αδαμίδης & ΣΙΑ. Το 2011 συγχωνεύτηκε με τη δικηγορική εταιρεία Σκορδής, Παπαπέτρου & Σια ΔΕΠΕ. Υπήρξε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Logicom.

 

 

Πηγή:

  • Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια