Βίσση Λία

Image

Τραγουδίστρια, αδελφή της Άννας Βίσση. Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1955 και από πολύ μικρή παρακολούθησε μαθήματα πιάνου. Εμφανίστηκε σε πολύ νεαρή ηλικία από την κυπριακή τηλεόραση ως ταλέντο στο τραγούδι. Το 1973 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου παρακολούθησε μουσικά μαθήματα και ασχολήθηκε με το τραγούδι και τη σύνθεση. Το 1985 εκπροσώπησε την Κύπρο στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον με τη δική της σύνθεση Το κατάλαβα αργά. Με το τραγούδι αυτό, που ερμήνευσε η ίδια, κατέλαβε την 17η θέση.

 

Υπήρξε συνεργάτρια της τηλεόρασης συνθέτοντας και τραγουδώντας μουσικά θέματα για διάφορα ελληνικά σίριαλ και συμμετέχοντας ως μέλος κριτικής επιτροπής σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ανάδειξης ταλέντων (Να η ευκαιρία, Mega).

 

Τα τελευταία χρόνια απέχει από τη δισκογραφία. Από το 1998 δίδαξε τραγούδι σε ιδιωτικό ωδείο της Αθήνας, ενώ το 2002 συνεργάστηκε με το Εθνικό Ωδείο Κύπρου στη διδασκαλία ελληνικού και ξένου σύγχρονου τραγουδιού. Ασχολήθηκε επίσης με την πολιτική και το 2006 ήταν υποψήφια στις εκλογές για τη Βουλή των Αντιπροσώπων με το κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού, δεν κατάφερε ωστόσο να εκλεγεί. Είναι παντρεμένη με τον Κύπριο πιανίστα και συνθέτη Σάββα Σάββα, ενώ πρώτος της σύζυγος υπήρξε ο επίσης συνθέτης Γιάννης Πηλιούρης.