Παττίχης Νίκος

Image

Εκτελεστικός διευθυντής της εφημερίδας Φιλελεύθερος.

 

Γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 10 Μάρτιου του 1962. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού. Στη συνέχεια μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρέωσεων, φοίτησε στο Πανεπιστή΅ιο του Μονάχου (T.U.Muenchen) από το 1981 ΅έχρι το 1988, όπου εξασφάλισε το Μ.Α. και τον τίτλο Diplom Ingenieur und Architectur ΅ε άριστα και διάκριση στην Αρχιτεκτονική και Ιστορία της Τέχνης.

 

Εργάστηκε σε διάφορες έδρες του Πανεπιστη΅ίου και έλαβε ΅έρος σε διαγωνισ΅ούς ΅ε ΅εγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία. Από το 1988 ΅έχρι και σή΅ερα ζει στη Λευκωσία και εργάζεται στον Δη΅οσιογραφικό Οργανισ΅ό «Ο Φιλελεύθερος», στη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου της Εταιρείας.

 

Είναι ταυτόχρονα ο εκδότης της καθημερινής εφημερίδας Ο Φιλελεύθερος, της καθημερινής αθλητικής εφημερίδα Goal News και διευθύνει άλλους 8 τίτλους (εβδομαδιαία και μηνιαία περιοδικά όπως OMIKRON, ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ, DOWNTOWN/Going Out, TV MANIA, ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, TASTE και άλλα) καθώς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς SFERA, KISS και ACTIVE. Επιπρόσθετα είναι ο εμπνευστής εκδότης της σειράς «Ο Φιλελεύθερος / Εκδόσεις Βιβλιοθήκης» με πολλές αξιόλογες εκδόσεις για τον Πολιτισμό, την Παιδεία και την Ιστορία της Κύπρου, όπως η επτάτομη «1955 – 2012: Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας» και η τετράτομη «Ιστορία της Κύπρου για Παιδιά».

 

Διαθέτει ΅ια από τις ση΅αντικότερες σύγχρονες συλλογές έργων τέχνης κυρίως Κυπρίων αλλά και Ελλαδιτών καλλιτεχνών.

 

Είναι νυμφευμένος με τη Μύρνα Δημητρίου και έχει δυο παιδιά, την Ινδία Ολυμπία και τη Κασσάνδρα Ισιδώρα

Φώτο Γκάλερι

Image
Image