Μητσόπουλος Τάσος

Υπουργός Άμυνας

Image

Πολιτικός. Πρώην υπουργός Συγκοινωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας και στέλεχος του ΔΗΣΥ.

 

Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαίου 1965. Πέθανε στις 22 Μαρτίου 2014.

 

Ο πατέρας του Άρης Μητσόπουλος, ως αξιωματικός του ελληνικού στρατού ήταν αναγκασμένος να μετακινείται. Τα μαθητικά του χρόνια τα μοίρασε στην Αθήνα και τη Λάρνακα από την οποία καταγόταν η μητέρα του. Νεαρός φοιτητής της Νομικής ενεπλάκη στις φοιτητικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η οξυδέρκεια του δεν πέρασε απαρατήρητη και τον προσέλαβε ως ειδικό σύμβουλο η τότε υπουργός εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού.

 

Αργότερα συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Κώστα Χατζηδάκη, έως την ημέρα που δέχθηκε την πρόταση από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, να αναλάβει διευθυντής του γραφείου του και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Έχοντας προϋπηρεσία σε πολιτικά γραφεία στην Ελλάδα αλλά και ευρωπαϊκή εμπειρία ως Γ.Γ της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, 1989-1993, χρονικό διάστημα στο οποίο εργαζόταν ως ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας,  μπόρεσε εύκολα να κερδίσει την συμπάθεια των ΜΜΕ αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων.

 

Βουλευτής 
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λάρνακας το 2006, συγκεντρώνοντας υψηλά ποσοστά και επανεξελέγη το 2011, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στην επαρχία. Υπηρέτησε στον ΔΗΣΥ σε διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων εκείνη του εκπροσώπου Τύπου για εννέα χρόνια και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου για μια διετία.

 

Υπουργός 

Με την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο του 2013, ο Τάσος Μητσόπουλος διορίστηκε πολιτικός προϊστάμενος στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, από το οποίο μετακινήθηκε στο Υπουργείο Αμυνας, μετά από ανασχηματισμό. (Βλέπε Βίντεο).

 

Ο ίδιος έδειξε ενδιαφέρον και το όνομα του ακούστηκε για την προεδρία του ΔΗΣΥ, ωστόσο στην πορεία με πρωτοβουλία Αναστασιάδη επιλέχθηκε σε μια θέση στο υπουργικό  για να αφεθεί η προεδρία του ΔΗΣΥ άνευ εκλογών στον Αβέρωφ Νεοφύτου.  

 

Ο Τάσος Μητσόπουλος πέθανε από  εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία την οποία υπέστη στο γραφείο του. Γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας δήλωσαν ότι το μοιραίο επήλθε στις 1.30 μετά το μεσημέρι της 22ας Μαρτίου 2014. (Βλέπε αφιέρωμα στον Τάσο Μητσόπουλο)

 

 

Ήταν νυμφευμένος με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Βάτη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τη Χαρά και τον Αρη. Ως πολιτικός έχαιρε τεράστιας διακομματικής εκτίμησης για την ακεραιότητα και το ήθος του.

 

 

Πηγή:

  • Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image