Δημοσθένους Γιώργος

Υπουργός Παιδείας

Image

Γιώργος Δημοσθένους, πρύτανης του Πανεπιστημίου Φρέντερικ. Διετέλεσε υπουργός παιδείας επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια από τις 5 Αυγούστου 2011 έως και το φεβρουάριο του 2013. 

Ο Γιώργος Δημοσθένους γεννήθηκε στην Πάνω Ζώδια στις 29 Σεπτεμβρίου 1964. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό. Ως ακαδημαϊκός ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Frederick ως καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

Απέκτησε το Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού και το Διδακτορικό Δίπλωμα Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), καθώς και άλλων διεθνών επιστημονικών εταιρειών και συνδέσμων.

Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Δια Βίου Μάθησης και μέλος του Κυπριακού Επιστημονικού Συμβουλίου (ΚΕΣ). Κατά την περίοδο 2006-2010 ήταν ο εκπρόσωπος της Κύπρου στην Επιτροπή για τα Υλικά, τη Φυσική και τις Νανο-Επιστήμες του ευρωπαϊκού προγράμματος COST. Συμμετείχε σε διάφορες Επιστημονικές και Οργανωτικές Επιτροπές διεθνών και εθνικών συνεδρίων.