Βότσης Άγγελος

Βουλευτής του ΔΗΚΟ

Image

Πολιτικός. Βουλευτής ΔΗΚΟ και στέλεχος ΔΗΠΑ. Ο Άγγελος Βότσης γεννήθηκε στην Πεντάγυια του διαμερίσματος  Μόρφου την 1η Οκτωβρίου 1963. Σε ηλικία 2 χρονών έχασε τον Πατέρα του. Το 1972 μετακόμισε με τη μητέρα και τον αδελφό του στη Λεμεσό.

 

Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο και ακολούθως σπούδασε Φαρμακευτική στη Θεσσαλονίκη. 

Έχει ολοκληρώσει τα online courses: Improving Global Health ( HarvardX), Behavioral Medicine ( Karolinska Inst), War for the Greater Middle East ( Boston UniversityX), Age of Globalization ( UTAustinX)

 

Είναι παντρεμένος με τη Φρόσω Ιωάννου και έχουν δύο παιδιά, τον Αιμίλιο και την Άρια.

 

Πολιτική

Αποτελεί εκ των ιδρυτών της ΝΕΔΗΚ Λεμεσού. Στα μαθητικά του χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του Μαθητικού Συμβουλίου του Λανιτείου Γυμνασίου, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε πρόεδρος της φοιτητική παράταξης  Αναγέννηση και αντιπρόεδρος της Εθνικής Δοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Θεσσαλονίκης.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 1991 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λεμεσού με το ΔΗΚΟ, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε στις  Δημοτικές του 1996  και στις  Δημοτικές του 2001.  Διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας της ΝΕΔΗΚ Λεμεσού, μέλος του κεντρικού συμβουλίου της ΝΕΔΗΚ, μέλος της επαρχιακής επιτροπής ΔΗΚΟ Λεμεσού, βοηθός γενικός γραμματέας του ΔΗΚΟ και εκπρόσωπος τύπο του κόμματος.  Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ.

 

Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και στη συνέχεια Βουλευτής Λεμεσού στις Βουλευτικές Εκλογές του το 2006 με το Δημοκρατικό Κόμμα και επανεξελέγη το 2011 και το 2016.

 

Διετέλεσε μέλος πολλών Επιτροπών και Πρόεδρος των Επιτροπών Οικονομικών, και Εμπορίου-Βιομηχανίας-Τουρισμού- Ενέργειας.

 

Στις 28 Ιουλίου 2020  αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ μαζί με τους  βουλευτές Γεώργιο Προκοπίου, και Μαρίνος Μουσιούττας. Μαζί τους αποχώρησε και ο αντιπροέδρος του ΔΗΚΟ Αλέκος Τρυφωνίδης και το πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Χρίστος Τσίγκης.

 

Ολοι οι αποχωρήσαντες προσχώρησαν στην πορεία στη ΔΗΠΑ και κατήλθαν στο Κοινό της ψηφοδέλτιο στις Βουλευτικές της 30ης Μαίου 2021. Ο Άγγελος Βότσης στις εκλογές αυτές δεν κατάφερε να επανεκλεγεί.

 

 

Πηγή:

  • Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια