Καλατζής Μανώλης

Image

Δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1966 και μεγάλωσε στον Πειραιά μαζί με άλλα τέσσερα αδέλφια.

Η καταγωγή του είναι από το βορειοδυτικότερο και το νοτιοανατολικότερο σημείο της Ελλάδας. Καταγωγή του πατέρα από το χωριό Τσαμαντάς της Ηπείρου και της μητέρας από τη Σύμη των Δωδεκανήσων.

Βρέθηκε στη Κύπρο το 1989, συμμετέχοντας στην άνοιξη της Ιδιωτικής Ραδιοφωνίας. Με τη βοήθεια και καθοδήγηση του αείμνηστου Ανδρέα Χριστοδουλίδη και του Χρήστου Μιχαηλίδη εντάχθηκε στο δυναμικό του “Ράδιο Σούπερ”.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση “Ο Λόγος”.

Ακολούθως εντάχθηκε στην πρώτη δημοσιογραφική ομάδα του “Σίγμα”, πριν μεταπηδήσει στη τηλεόραση του ΡΙΚ όπου παρουσίαζε καθημερινή ενημερωτική εκπομπή μαζί με την Έλενα Χαραλάμπους.

Στο ΡΙΚ εργάστηκε επίσης στο τμήμα ειδήσεων της τηλεόρασης και στο Γ’ πρόγραμμα του ραδιοφώνου.

 Το 1999 εργοδοτήθηκε στην εφημερίδα “Πολίτης” ως συντάκτης αστυνομικού ρεπορτάζ και υπουργείου Άμυνας. Το 2016 έγινε Αρχισυντάκτης. Το 2023 ξεκίνησε να εργάζεται στην ιστοσελίδα Cyprus Times. 

 

Από το 2012 παρουσιάζει εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό PLUS.

Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκε σε πολλά MME ως ανταποκριτής.

 

Αρχικά στην ελληνική υπηρεσία του BBC και ακολούθως στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του “ΣΚΑΙ”, στις εφημερίδες, “Ακρόπολη”, “Ελεύθερος Τύπος”, “Ελευθεροτυπία”, και άλλες που δεν επιβίωσαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

 

Για σειρά ετών εργάστηκε στο περιοδικό “Άμυνα & Διπλωματία”.

 

Συνεργάστηκε επίσης σε έκτακτη βάση με το ραδιόφωνο και τη τηλεόραση της ΕΡΤ και την εκπομπή του Αντένα Ελλάδος “Καλημέρα Ελλάδα”.

 

Από το 2013 είναι ανταποκριτής της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” και του ραδιοσταθμού “Θέμα 104.6” στην Αθήνα.

 

Επίσης μετέχει στη συντακτική ομάδα του περιοδικού “Welcome” της Ηermes Airports.

 

Πηγή:

www.polignosi.com