Κρίστοφερ Φιλιπ

Παγκύπρια Ομοσπονδία Αμερικής

Image

Ο Φίλιπ Κρίστοφερ (Χριστοφορίδης) γεννήθηκε στην Κερύνεια to 1948 και μετανάστευσε με την οικογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 10 ετών. Μαζί με την μητέρα του και τις τρεις αδελφές του μετέβη στις ΗΠΑ στις 19 Οκτωβρίου 1959 για να συναντήσει τον πατέρα του και την μεγαλύτερη του αδελφή που βρισκόταν στη Νέα Υόρκη από το 1952.  Μέλος της ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρίων Αμερικής και της ΠΣΕΚΑ (Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα). Είναι πρόεδρος της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής για τη Δικαιοσύνη για την Κύπρο και της Παγκύπριας Ένωσης Αμερικής. Ο κ. Κρίστοφερ είναι μέλος του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ που κύριο στόχο έχει την ενημέρωση της πολιτικής στις ΗΠΑ για άμεση εμπλοκή της στην επίλυση του Κυπριακού. Μια εκ των αδελφών του είναι η Φάνη Πεταλλίδου, η οποία ίδρυσε την εφημερίδα Πρωινή της Νέας Υόρκης. 

 

Στις 8 Μαίου 2019 ο Φίλιπ Κρίστοφερ τιμήθηκε από την από την AHEPA με το βραβείο Σωκράτης. Την απονομή έκανε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.  

 

Ο κ. Christopher είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

 

Επιχειρηματική δραστηριότητα

Είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, και ιδρυτής της American Network Solutions. Υπήρξε ένας από τους ηγέτης στην καθιέρωση της ασύρματης βιομηχανία για πάνω από 30 χρόνια. Πρόσφατα, υπηρέτησε ως Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Personal Communications Devices, LLC. (PCD), πρώην τμήμα προσωπικών επικοινωνιών UTStarcom. Υπό την ηγεσία του, το PCD έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο τα ασύρματα προϊόντα κυκλοφορούν στην αγορά, χρησιμεύοντας ως παγκόσμια πύλη για συνεργάτες τεχνολογίας και παρέχοντας υψηλής ποιότητας, ασύρματες συσκευές επικοινωνίας σε όλο τον κόσμο. Οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως η μηχανική, ο ποιοτικός έλεγχος, η υποστήριξη πωλήσεων, το μάρκετινγκ και η υποστήριξη εγγύησης ήταν μεταξύ των προσφορών που παρέχονται από την PCD και τη διαφοροποίησαν από άλλους προμηθευτές ασύρματων βιομηχανιών.

 

Όπως ο ίδιος αναφέρει, στα 30 χρόνια που ασχολούμαι με τη βιομηχανία ασύρματων δικτύων, συνεργάστηκα με κάθε κορυφαίο αερομεταφορέα στη Βόρεια και Νότια Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των Verizon Wireless, Sprint, AT&T, T-Mobile και αερομεταφορέων στον Καναδά και τη Λατινική Αμερική. Έχω ασχοληθεί άμεσα με τη εισαγωγή  πολλών αναγνωρίσιμων  κατασκευαστών στην Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των Toshiba, LG, HTC, Pantech, Samsung, Casio και Sharp.

 

Πηγή:

www.polignosi.com