Δημητριάδης Ανδρέας

Image

Νομικός. Ο Ανδρέας Δημητριάδης γεννήθηκε στη Λετύμπου τον Ιανουάριο του 1945.  Αποφοίτησε από το Α' Γυμνάσιο Πάφου και στη συνέχεια παρακολούθησε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου έτυχε του σχετικού διπλώματος. 

Υπήρξε από τα πρώτα στελέχη του ΔΗΚΟ. Το 1976 εξελέγη πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Το 1977 διορίστηκε από τον πρόεδρο Μακάριο μέλος της Επιτροπής Ερεύνης για την Κάθαρση. Στις 10 Σεπτεμβρίου  του 1980 διορίστηκε από τον πρόεδρο Κυπριανού υπουργός Δικαιοσύνης μέχρι τον Απρίλιο  του 1982 και ακολούθως διορίστηκε σύμβουλος του προέδρου για Εσωτερικά και Πολιτικά θέματα. Τον Αύγουστο του 1982 διορίστηκε πρόεδρος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, θέση στην οποία υπηρέτησε για 4 χρόνια. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής Πάφου του ΔΗΚΟ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος. Διετέλεσε μέλος του Πολεοδομικού Συμβουλίου Κύπρου, της Επιτροπής του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συμβουλίου και διαφόρων αθλητικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων.

 

Εκλέχτηκε βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 1985 στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου με το Δημοκρατικό Κόμμα για την Ε΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Στις προεδρικές εκλογές του 2018 υποστήριξε τον Νίκο Αναστασιάδη, Νικόλα Παπαδόπουλο. Για τον λόγο αυτό διαγράφηκε από το ΔΗΚΟ τον Φεβρουάριο του 2018. Τον Μάιο του 2019 αποκαταστήθηκε πλήρως η ιδιότητα του ως μέλος του ΔΗΚΟ, λόγω της πολυετούς προσφοράς και πορείας στο κόμμα.

 

Είναι νυμφευμένος με τη Σωτηρούλλα, και έχει τρεις υιούς. Γιος του είναι ο Μάριος Δημητριάδης.

 

Πηγή

Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image