Ιωνίδου Λούλλα

Image

Η Αρετή (Λούλλα) Γ. Λόρδου - Ιωνίδου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 14 Ιανουαρίου 1946. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο Θηλέων Αμμοχώστου και ακολούθως μετέβη στην Αγγλία όπου  φοίτησε στο Denson College του Λονδίνου. Πατέρας της είναι ο Γεώργιος Λόρδος από το Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου και αδέλφια της οι επιχειρηματίες Ντίνος και Ακης Λόρδος.

 

Μετά τον πόλεμο του 1974 εγκαθίσταται με την οικογένειά της στη Λεμεσό και δραστηριοποιείται στις οικογενειακές επιχειρήσεις ως διευθυντικό στέλεχος και μέλος των Δ.Σ των Ξενοδοχείων Λόρδος.

 

Εξελέγη δύο συνεχόμενες θητείες δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Λεμεσού, από το 1991 μέχρι το 2001, συμμετέχοντας παράλληλα  στο Δ.Σ. του ΣΑΛΑ. Διετέλεσε επίσης μέλος του Δ.Σ. του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού (1996-2001) εκπροσωπώντας τον Δήμο της πόλης.

 

Η Αρετή Ιωνίδου αναμίχθηκε στα κοινά μέσα από πολλά σωματεία και οργανώσεις, με το ενδιαφέρον της κυρίως επικεντρωμένο στους πρόσφυγες συμπατριώτες της και στα προβλήματά τους.  Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου.

 

Ενδιαφέροντά της είναι η πολιτική, το τένις, η πεζοπορία, το διάβασμα, ο κινηματογράφος και η μουσική.

 

Είναι παντρεμένη με τον Ιατρό - Καρδιολόγο δρ. Γεώργιο Θ. Ιωνίδη από τη Λευκωσία και έχουν δύο παιδιά και πέντε εγγόνια.

 

 

Πηγή:

Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image