Αιμιλιανίδης Αχιλλεύς

Αιμιλιανίδης Αχιλλέας ο Νεώτερος

Image

Νομικός, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας στο Κυπριακό. Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 15 Οκτωβρίου 1978. Είναι γιος του επίσης Νομικού Κωνσταντίνου Αιμιλιανίδη και της Ζέτας Αιμιλιανίδη. Παππούς του ήταν ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, νομικός επίσης και εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΚΕΚ και διαχρονικά σημαντικός παράγοντας της Δεξιάς παράταξης στην Κύπρο.

 

Βλέπε λήμμα: Δεξιά και Κύπρος 

 

Ο Δρ. Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης είναι δικηγόρος, συνεταίρος στον δικηγορικό οίκο Αχιλλεύς & Αιμίλιος Κ. Αιμιλιανίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής και Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Κατέχει διδακτορικό τίτλο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε εκδότης της Επιθεώρησης Κυπριακού & Ευρωπαϊκού Δικαίου και Πρόεδρος του Κέντρου Επιστημονικού Διαλόγου και Έρευνας. Έχει τιμηθεί για το έργο του με το βραβείο Άννυς Τσάτσου από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου στην Αθήνα. Στις σημαντικές δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται τα ακόλουθα: "Law and Religion in Cyprus" (2011), "Religious Freedom in the EU" (2010), "Το νέο Ευρωπαϊκό Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο των Συμβάσεων" (2009), "Κυπριακό Κληρονομικό Δίκαιο" (2008), "Κυπριακό Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων" (2007), "Επαγγελματικό Δίκαιο των Δικηγόρων" (2007), "Η Υπέρβαση του Κυπριακού Συντάγματος" (2006), "Το Κυπριακό Δίκαιο του Γάμου και του Διαζυγίου" (2006).

 

Βίντεο Αλφα Tv 

Τοποθέτηση για Διαβάτηρια

 

Ακαδημία

Εξελέγη ως μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, η οποία ιδρύθηκε με νόμο το 2017, είναι το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της Κύπρου στις επιστήμες, στα γράμματα και στις τέχνες και η εστία των πλέον διακεκριμένων Κυπρίων επιστημόνων, λογίων και καλλιτεχνών. Ο Καθηγητής Αιμιλιανίδης, εκλέχθηκε στην Τάξη των Ηθικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Αξίζει να σημειωθεί, πως μόλις πριν από μερικούς μήνες είχε εκλεγεί ως Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (Academia Scientiarum et Artium Europaea).

 

Κυπριακό

Διορίστηκε  ως μέλος της Διαπραγματευτικής Ομάδας στο Κυπριακό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στις 3 Δεκεμβρίου 2021.

 

Πηγή: 

Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image