Δράκου Στέφη

Υπουργός Δικαιοσύνης

Image

Νομικός-Πολιτικός. Διορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης στις 2 Ιουλίου 2021 από το Νίκο Αναστασιάδη. Είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Δράκο, δικηγόρο και έχουν ένα υιό επίσης δικηγόρο, τον Μάρκο Γρηγόρη Δράκο. Γεννήθηκε στην Αθηένου στις 11 Μάιου 1947. Πατέρας της είναι ο εκτιμητής του Κτηματολογίου Φρίξος Κιμωνής απο τη Λευκωσία και μητέρα της η Ευανθία Λύτρα, το γένος Χατζηκωνστάντινου Λύτρα  από την Αθηένου. 

Σε νεαρή ηλικία μετακόμισε στη Λευκωσία και αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Σπούδασε Νομικά στο Middle Temple του Λονδίνου και πήρε το τίτλο του Barrister at Law. Ξεκίνησε την καριέρα της στην ασφαλιστική βιομηχανία αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της Sun Alliance/Aeolos Insurance Κύπρου και στη συνέχεια ως Γενική διευθύντρια της Λαϊκής Ασφαλιστικής μέχρι το 2007 όταν ανέλαβε ως Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου.

 

» Βλέπε Στέφη Δράκου Συνέντευξη στο Φιλελεύθερο


Έχει διατελέσει εκλεγμένη Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου δύο φορές. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου του οποίου και διετέλεσε Πρόεδρος. Υπήρξε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων Ταμείου Ασφαλιστών και της Κοινοπραξίας Ασφαλιστών Οχημάτων Δημόσιας Χρήσης καθώς επίσης και του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης.

Έχει ενεργό κοινωνική συμμετοχή, διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Στροβόλου το 1986, διορίστηκε από τον Γιώργο Βασιλείου μέλος του ΔΣ ΡΙΚ το 1988 επί προέδρίας Χρύση Δημητριάδη,  αντιπρόεδρος των Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Γυναικών Λευκωσίας-Κερύνειας και της Κίνησης Ίσα Δικαιώματα-Ίσες Ευθύνες, καθώς και μέλος της Συντονιστικής της Δικοινοτικής Οργάνωσης “Women Walk and Talk”.

Φώτο Γκάλερι

Image