Βαρνάβας Ειρήναρχος

Image

Επιχειρηματίας-Ιδρυτής του Ομίλου Logicom. Ο Βαρνάβας Ειρήναρχος γεννήθηκε στον Αγρό στις 4 Μάιου 1958, από το γένος του διδασκάλου Νέαρχου Παπαδόπουλου. Είναι το μικρότερο παιδί οκταμελούς οικογένειας. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αγρού και σπούδασε στη Σουηδία στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης Διοίκηση Επιχειρήσεων. Από το ίδιο Πανεπιστήμιο πήρε επίσης μεταπτυχιακό τίτλο. Παντρεύτηκε τη Δήμητρα το γένος Προδρόμου Κούππα από την Ασσια. Απέκτησαν μαζί δύο παιδιά. Τη Μαρία Νίκολα και τον Ιωάννη. Ζει στη Λευκωσία. 

 

Επιχειρήσεις

Η επαγγελματική του ζωή άρχισε το 1983 στην εταιρεία Word Processing Centre (WPC). Το 1985 έγινε συνέταιρος στην εταιρεία αυτή μέχρι και το 1992.

 

Στις 9 Δεκεμβρίου 1986 ίδρυσε την εταιρία Logicom  στη Λευκωσία που έμελλε τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη digital εταιρία στην Κύπρο με τζίρο που ξεπερνά το ένα δις δολάρια το χρόνο. Εργοδοτεί πέρα από 750 άτομα.

 

Η εταιρία είχε στα πρώτα της στάδια ως συνεταίρο το Μιχάλη Μιχαηλίδη και ασχολήθηκε με την παροχή εκπαίδευσης στη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Το 1992 ο Βαρνάβας Ειρήναρχος έγινε ο κύριος μέτοχος της εταιρίας και Διευθύνων Σύμβουλος. Στη συνέχεια η εταιρία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Κύπρου. Σήμερα η εταιρία είναι ο μεγαλύτερος διανομέας ηλεκτρονικών ειδών και λογισμικού, ενώ ειδικεύεται στην παραγωγή λογισμικού για μεγάλα έργα υποδομής.

 

Ο Όμιλος του οποίου ηγείται διατηρεί παράλληλα υποκατάστημα στη Μάλτα, ενώ δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών εταιρειών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Σαουδική Αραβία, στον Λίβανο, στην Ιορδανία, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Τουρκία, στη Ρουμανία, στη Γερμανία, στο Κατάρ, στο Κουβέιτ, στο Ομάν και στο Μπαχρέιν.  Αποτελεί επίσης σημαντικό εταίρο των μεγαλύτερων τεχνολογικών κολοσσών παγκοσμίως, όπως, Cisco, Oracle και Microsoft.
Σήμερα στο πελατολόγιό της εταιρείας περιλαμβάνονται πέραν των 10.000 πελατών από 30 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τον Περσικό Κόλπο, τη Βόρειο Αφρική και στην Ασία.
Ο Βαρνάβας Ειρήναρχος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Δήμητρα Επενδυτικής και μέσω αυτής της εταιρίας αλλά και  της Logicom ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Ελληνική Τράπεζα.
 
 
Συνεχές μεγάλωμα
Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις που παραχώρησε σημείωσε ότι η φιλοσοφία τους στη Logicom είναι πώς ό,τι δεν μεγαλώνει πεθαίνει. «Η στασιμότητα προκαλεί εφησυχασμό, ύπνωση και φθορά. Το πάθος μας για ανάπτυξη, πρόοδο και δημιουργία νέων προοπτικών και ευκαιριών είναι η κινητήριος δύναμη που δίνει ώθηση στον όμιλο, ώστε να επεκτείνει συνεχώς την παρουσία του σε καινούργιους τομείς, δραστηριότητες και γεωγραφικές περιοχές», υπογράμμισε.
 
 
Πηγές:

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image