Αγγελίδης Σάββας

Ο βοηθός γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Image

Νομικός. Ο Σάββας Αγγελίδης γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1974, στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ Λευκωσίας το 1991. Τον ίδιο χρόνο, κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά της Κυπριακής Δημοκρατίας και το 1993 απολύθηκε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός ΠΖ.

 

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Birmingham, με πτυχίο Νομικής (Bachelor of Law-LLB). Το 1996 συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο όπου κι απέκτησε τον τίτλο Barrister at Law, στο Gray’s Inn.

 

Πρώτευσε στις εξετάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου αποκτώντας την άδεια ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος. Το 1999 ίδρυσε το δικηγορικό γραφείο LLPO Law Firm και από το 2010 είναι ιδρυτικός συνέταιρος-διευθυντής και δικηγόρος του Δικηγορικού Γραφείου Αγγελίδης, Ιωαννίδης, Λεωνίδου Δ.Ε.Π.Ε.

 

Ενάσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου αποκτώντας εκτενή εμπειρία, ιδιαίτερα σε υποθέσεις ποινικού δικαίου, ιατρικής αμέλειας, αστικού και εταιρικού δικαίου και υποθέσεων διαιτησίας. Χειρίστηκε περίπλοκες και σοβαρές υποθέσεις σε Δικαστήρια της Κύπρου και του εξωτερικού και ασχολήθηκε εκτεταμένα στη παροχή νομικών γνωματεύσεων επί νομικών σημείων του Κυπριακού Δικαίου. Υπήρξε επίσης μέλος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. Από το 2013 είναι επισκέπτης καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας του Πανεπιστημίου Frederick, καθώς και συγγραφέας νομικών άρθρων και ομιλητής σε συνέδρια για ποικίλα νομικά ζητήματα.

 

Ο κ. Αγγελίδης διετέλεσε Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την 1η Μαρτίου 2018 σε διαδοχή του Χριστόφορου Φωκαίδη,  έως την 29η Ιουνίου 2020, ημερομηνία κατά την οποία διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, διαδεχόμενος το Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Φώτο Γκάλερι

Image