Τριανταφυλλίδης Σόλων

Image

Πρόεδρος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου από το 1988-2005. Ο Σόλων Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε το 1932. Πέθανε στη Λευκωσία την 21 Φεβρουαρίου 2016.

 Γιος του Αντώνη Τριανταφυλλίδη και αδελφός του Μιχαλάκη και του Άντη Τριανταφυλλίδη. Παντρεύτηκε την Κλειώ Τσιάπρα Πιερίδη και μαζί απέκτησαν δυο κόρες. Την Γεωργία Τριανταφυλλίδου Πολυβίου (σύζυγος του Νομικού Πόλυ Πολυβίου)  και την Αντωνία Τριανταφυλλιδη Κωνσταντινίδη. 

Απόκτησε το δίπλωμα Chartered Accountant στο Λονδίνο το 1956 οπότε και έγινε διευθυντής της οικογενειακής εταιρείας Γεώργιος Τζιάπρα Πιερίδης Λτδ. Ήταν ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών το 1969-1970.
 
Διετέλεσε Μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου  από το 1963 μέχρι το 1979, Αντιπρόεδρος από το 1979 μέχρι το 1988 και πρόεδρος του Συγκροτήματος από το 1988 μέχρι το 2005.

 

Τράπεζα Κύπρου

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Τράπεζα Κύπρου μετά το θάνατο του « η περίοδος η οποία δίκαια θεωρείται ως μια από τις καλύτερες του Συγκροτήματος ήταν αυτή επί προεδρίας του. Τότε  το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου βίωσε μια υγιή και οργανική ανάπτυξη ενώ ταυτόχρονα έθεσε τους πυλώνες αυτού που σήμερα ονομάζουμε εταιρική κοινωνική ευθύνη.

 

Ο ρόλος που διαδραμάτισε στην αντιμετώπιση και στην ποιότητα των υπηρεσιών θεραπείας του καρκίνου στην Κύπρο μέσα από την πρωτοβουλία και ίδρυση του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, αποτελεί μοναδική κληρονομιά για τον τόπο.

 

Ως παρακαταθήκη αφήνει επίσης και το Πολιτιστικού Ίδρυμα της Τράπεζας με κεντρικό σημείο αναφοράς την Αρχαιολογική Συλλογή Γεωργίου και Νεφέλης Τσιάπρα Πιερίδη την οποία η οικογένεια του δώρισε στο Πολιτιστικό»

 

 

Πηγή:

  1. Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image
Image