Ρολόγης Βασίλης

Επιχειρηματίας - Πρόεδρος του ΚΕΒΕ

Image

Επιχειρηματίας. Ο Βασίλης Γ. Ρολόγης, γεννήθηκε την 21η Οκτωβρίου 1942 στη Λεμεσό.  Είναι γιός του Γεωργίου Ρολόγη από το Ρέθυμνο και της Νέλλης Χριστάκη Χριστοφίδη από το Καϊμακλί.  

Φοίτησε στο Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού και στη συνέχεια σπούδασε Νομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στο Marketing στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα. Συνεχιζοντας το έργο του πατέρα του είναι επικεφαλής της Rologis Group με εγκαταστάσεις στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου. Παντρεύτηκε την Αικατερίνη Βίνη με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Την Μαρία και το Γιώργο, οι οποίοι εργάζονται στον οικογενειακό όμιλο εταιριών. 

 

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος (1990-1996) του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ). Από το 1996 μέχρι το 2005 ήταν Πρόεδρος του ΚΕΒΕ. Από το 1980 μέχρι το 1994 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου και από το 1994 μέχρι το 2005 ήταν Πρόεδρος του εν λόγω Συμβουλίου. Διετέλεσε Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών και της Eurocypria Airlines (1993-1997). Κατά το 2001-2002 διετέλεσε Πρόεδρος των Βαλκανικών Επιμελητηρίων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ευρω-επιμελητηρίων με έδρα τις Βρυξέλλες. Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής, της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας και της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO). Από το 1988 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου. To 2004 εξελέγη Αντιπρόεδρος και τo 2005 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, θέση από την οποία παραιτήθηκε το 2006. Παραμένει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου καθώς και της Επιτροπής Διορισμών & Εταιρικής Διακυβέρνησης. Eπίσης, είναι Πρόεδρος του Divisional Board Ηνωμένου Βασιλείου και της Τράπεζας Κύπρου Channel Islands. Το 2007 εξελέγη Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ICC) και τον Δεκέμβριο του 2008 εξελέγη επίτιμος Πρόεδρος από την Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ. Ως επίτιμος Πρόεδρος και τέως Πρόεδρος είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΒΕ.

 

 

Πηγή:

  • Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια

Φώτο Γκάλερι

Image
Image