Μιχαηλίδης Γιώργος

Επίτροπος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

Image

Γιώργος Μιχαηλίδης - Επίτροπος Επικοινωνιών.  Γεννήθηκε το 1966 στη Λευκωσία και μεγάλωσε στην περιοχή Λυκαβητού. Έχει σπουδές στον τομέα του Computer Engineering (B.Eng) και μεταπτυχιακού στο τομέα του Communications Systems (MSc ).

 

Επιστρέφοντας στην Κύπρο ξεκίνησε να εργάζεται στον τομέα του ICT – Information and Communications Technology (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας) για περισσότερα από 20 χρόνια.

 

Επίτροπος 
Το Υπουργικό Συμβούλιο επί προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη, αποφάσισε την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, να προχωρήσει στο διορισμό του κ. Γιώργου Μιχαηλίδη ως Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) και του κ. Πέτρου Γαλίδη ως Βοηθού Επιτρόπου.

 

Ο κ. Μιχαηλίδης είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία και τη λειτουργία του Εθνικού CSIRT-CY που αποτελεί το τεχνικό κομμάτι της ΑΨΑ, και είναι η ομάδα αντιμετώπισης συμβάντων κυβερνοασφάλειας για τις κρίσιμες υποδομές της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

 
Σταδιοδρομία

  • Για περισσότερα από 14 χρόνια εργάστηκε σε πολυεθνικούς οργανισμούς όπως την Thomson Reuters και Fujitsu UK, έχοντας φτάσει μέχρι την θέση του περιφερειακού Διευθυντή για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική,  με υπευθυνότητά όπως, την παροχή υπηρεσιών (ICT) μέσω αναδιοργανώσεων, εξωτερικής ανάθεσης (outsourcing) και της εφαρμογής/υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών πληροφορικής (IT Best Practises).
  • Επί του παρόντος ηγείται του Γραφείου του Επιτρόπου Επικοινωνιών που ασχολείται με την Ρύθμιση των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) όπως και την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) που είναι η ρυθμιστική αρχή για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών (Network and Information Security) για υποδομές ζωτικής σημασίας πληροφοριών (Critical Information Infrastructure) της Κυπριακής Δημοκρατίας.   
  • Μέρος των καθηκόντων του ήταν η δημιουργία και η λειτουργία του Εθνικού CSIRT-CY που αποτελεί το τεχνικό κομμάτι της ΑΨΑ, και είναι η ομάδα αντιμετώπισης συμβάντων κυβερνοασφάλειας για τις κρίσιμες υποδομές της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
  • Το 2018 ο κ. Μιχαηλίδης είχε εκλεγεί για πρώτη φορά για την Κύπρο σαν Vice President BEREC.
  • Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (Body of European Regulators for Electronic Communications (BEREC)
  • Επίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Μεσογειακής Ρυθμιστικής Ομάδας (European Mediterranean Regulators Group (EMERG) και
  • Διατελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ρυθμιστικής Ομάδας Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (European Regulators Group for Postal Services (ERGP).

 

 

Πηγή:

  • Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια

Φώτο Γκάλερι

Image