Αντωνίου Αντώνης

Προέδρος της ΟΕΒ

Image

Επιχειρηματίας. Πρόεδρος της ΟΕΒ.

Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 30 Δεκεμβρίου 1954. Φοίτησε σε δημοτικό σχολείο στο Λονδίνο και ολοκλήρωσε της γυμνασιακές του Σπουδές στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και την Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία. Σπούδασε στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου όπου απόκτησε πτυχίο Bsc (Hons) στην Βιολογία καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Postgraduate Diploma in Computer Science). Είναι παντρεμένος με την Έλενα Διονυσίου με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά. 

 

Εργασία

Εργάστηκε 5 χρόνια ως Βιοχημικός/Μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και μετά για 3 χρόνια ως Αναλυτής Συστημάτων στην British Gas επίσης στο Λονδίνο.

 

Το 1983 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας ΑΜΕΡ όπου διετέλεσε ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής μέχρι το 1998. Από το 1998 μέχρι το 2006 διετέλεσε Senior Vice President (Operations and Systems) της Nielsen στην Ευρώπη και μέλος του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Nielsen.

 

Από τον Φεβρουάριο του έτους 2008 διατελεί Εκτελεστικός Πρόεδρος της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ και Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών της εταιρειών. Είναι επίσης Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Λατομείων Λατούρος Λτδ, Enerco - Energy Recovery Ltd και RIME Information Bureau Ltd. Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων από τον Ιούλιο του 2011 και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της από τον Δεκέμβριο του 2013.

 

Στις 10 Δεκεμβρίου 2020 εξελέγη προέδρος της ΟΕΒ.

 

 

Πηγή:

  • Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια