Ιωσήφ Ιωσήφ

Image

Δημοσιογράφος. Ο Ιωσήφ Ιωσήφ γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1960 στη Λευκωσία με καταγωγή από το Δάλι της επαρχίας Λευκωσίας.

 

Μετά την αποφοίτηση του από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και τη στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά, σπούδασε στην Πάντειο Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα. Στη συνέχεια μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία, όπου απόκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MΑ) από το University of Bradford στον τομέα European Studies. Πέραν των ακαδημαϊκών σπουδών του, παρακολούθησε και εξειδικευμένα επιμορφωτικά προγράμματα στον τομέα της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ, όπως στο International Center for Journalist στις ΗΠΑ και στο The Reuters Foundation.

 

Άρχισε την καριέρα του ως δημοσιογράφος στα οικονομικά θέματα στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" των Αθηνών, όπου εργάστηκε για αρκετά χρόνια, γνωρίζοντας προσωπικότητες του πολιτικού και οικονομικού κόσμου της Ελλάδας της 10ετίας του 1980-1990.

 

Ερχόμενος στην Κύπρο, εργάστηκε κατά σειρά στις εφημερίδες "Αλήθεια", "Σημερινή" και "Φιλελευθερος" ως οικονομικός συντάκτης. Στο "Φιλελεύθερο", παρέμεινε για 15 συνεχόμενα χρόνια, στην αρχή ως οικονομικός συντάκτης και στη συνέχεια ως Αρχισυντάκτης του "Οικονομικού Φιλελεύθερου". Μετά αναβαθμίστηκε σε Διευθυντή Ανάπτυξης όλου του Συγκροτήματος του "Φιλελεύθερου" και Επικεφαλής όλων των εκδόσεων του.

 

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του παρουσίασε τις πρώτες οικονομικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση στην Κύπρο, συνεργαζόμενος με το ΡΙΚ, τον ΑΝΤ1, τον Λόγο, την LTV και το ράδιο Astra. Επίσης, για κάποια χρόνια διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Επικοινωνίας του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ).

 

Ο Ιωσήφ ήταν για χρόνια ο μόνιμος ανταποκριτής του έγκυρου Αθηναϊκού περιοδικού "Οικονομικός Ταχυδρόμος" στην Κύπρο, ενώ κατά καιρούς συνεργάστηκε με την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" των Αθηνών. Έλαβε μέρος ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

 

Μάρκετιγκ 

Σήμερα, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Εκδοτικής Εταιρείας Nomisma Εκδοτική Λτδ, όπου εκδίδει το ομώνυμο μηνιαίο περιοδικό, και της FMW FINANCIAL MEDIA WAY που ασχολείται με εξειδικευμένες εκδόσεις, επικοινωνία και δημοσιότητα οργανισμών και επιχειρήσεων καθώς και δημοσιογραφικές εργασίες και έχει έδρα σε Κύπρο και Αθήνα.

 

Ως Διευθύνων Σύμβουλος διευθύνει τις δύο εταιρείες του, σχεδιάζει και διαχειρίζεται την επικοινωνιακή πολιτική μεγάλων οργανισμών και επιχειρήσεων, διαχειρίζεται έντυπα και διαδικτυακά ΜΜΕ καθώς και social media, συγγράφει κείμενα (ειδήσεις, ομιλίες, χαιρετισμούς, δελτία τύπου, κλπ), σχεδιάζει ιστοσελίδες, οργανώνει συνέδρια, και έχει τη λειτουργική και οικονομική διαχείριση των δύο γραφείων της εταιρείας του σε Κύπρο και Αθήνα.

 

Ακόμα, είναι Πρόεδρος για δεύτερη συνεχόμενη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) και για τρίτη θητεία του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας. Διαθέτει πλούσια τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση και διαχείριση Οργανισμών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, διαθέτει πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους των ΜΜΕ, έχει στενές επαφές με το πολιτικό σύστημα και τις παραγωγικές τάξεις (συντεχνίες και εργοδοτικές οργανώσεις), προβαίνει σε αναλύσεις για τα οικονομικά δεδομένα της Κύπρου και της Ε. Ένωσης και γενικά είναι γνώστης του ευρύτερου πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού γίγνεσθαι της Κύπρου, αλλά και διεθνώς.

 

Ταυτόχρονα διατηρεί σημαντικές γνωριμίες στο εξωτερικό και ειδικά στην Ελλάδα με ανθρώπους της πολιτικής, της οικονομίας και των ΜΜΕ. Επίσης, πέραν των πολλών άλλων εκδόσεων που διαχειρίζεται, συνέγραψε δύο πολυτελέστατους και πολυσέλιδους τόμους για την Κυπριακή Οικονομία, με τίτλο "Κύπρος-Οικονομία και Επιχειρήσεις 50 χρόνια 1960-2000" και "Κύπρος: Οικονομία και Επιχειρήσεις 60 χρόνια 1960-2020, εκδίδοντας δύο Ιστορικά Λευκώματα που κοσμούν βιβλιοθήκες σε Κύπρο και Ελλάδα.

 

Ο Ιωσήφ, κατά την απονομή των Ετήσιων Βραβείων Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση, το 2006, στην Αθήνα, βραβεύτηκε για "την επιτυχημένη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του και την καθιέρωση του οικονομικού ρεπορτάζ στον κυπριακό τύπο" με τιμητική διάκριση από τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

 

Πολιτική 

Ο Ιωσήφ ανέπτυξε και έντονη πολιτική δράση, αφού πρωτοστάτησε στην προσπάθεια της Κύπρου για ένταξη στην Ε. Ένωση, συγγράφοντας σωρείαν άρθρων και αναλύσεων υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Κύπρου και συμμετέχοντας στο ΔΣ της Κίνησης για την Ευρώπη, που πίεζε για υποβολή αίτηση ένταξης στην τότε ΕΟΚ. Ακόμα, ενεργοποιήθηκε στα πολιτικά δρώμενα, εκλεγόμενος στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ και στηρίζοντας τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στις δύο νικηφόρες εκλογικές εκστρατείες του.

 

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, διετέλεσε:

 

  • Αντιπρόεδρος για μια θητεία στο Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.
  • Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.
  • Εκλελεγμένο Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ
  • Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων του ΔΗΣΥ
  • Μέλος του Δ.Σ. της Κίνησης για την Ευρώπη.
  • Σήμερα είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας, ο οποίος προωθεί τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

 

Ο Ιωσήφ είναι παντρεμένος με την πρώην Τραπεζικό και Εκπαιδευτικό Γεωργία Ιεροδιακόνου (πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας και μεταπτυχιακό δίπλωμα European Studies) και έχουν ένα γιο τον Ανδρέα, ο οποίος σπούδασε οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα Banking and Finance από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου. 

 

 

Πηγή:

  • Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image
Image