Ιγνατίου Μιχάλης

Image

Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας.  Γεννήθηκε στο χωριό Αναφωτιά της Λάρνακας στις 5 Ιουνίου 1958. Είναι παντρεμένος με την πανεπιστημιακή καθηγήτρια Dody ­Tsiantar και ζει μόνιμα στις ΗΠΑ. Μαζί έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον Ανδρέα που  εργάζεται ως σκηνοθέτης.


Ξεκίνησε την καριέρα του από την εφημερίδα Πρωινή της Νέας Υόρκης. Εργάστηκε στον Εθνικό Κήρυκα της ­Νέας Υόρκης και στη Μεσημβρινή. Έχει διατελέσει ανταποκριτής του Mega και του Έθνους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας Πολίτης της Κύπρου από το 1999-2004.  Σήμερα συνεργάζεται με τον Φιλελεύθερο της Λευκωσίας και τον τηλεοπτικό σταθμό Omega της Κύπρου. Εχει δημιουργήσει τη δική του ειδησεογραφική πύλη την Hellas Journal.

 

Ως δημοσιογράφος καλύπτει ομογενειακά και διεθνή θέματα από τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. 

 

Βιβλία

Είναι συγγραφέας των βιβλίων “Το Σεμινάριο της Ρώμης” (εκδόσεις Ποντίκι), “Τα μυστικά αρχεία του Κίσιντζερ”, με τον Κώστα Βενιζέλο, και “Σχέδιο Ανάν – Το μυστικό παζάρι”, μαζί με τους Κώστα Βενιζέλο και Νίκο Μελέτη, “Ίμια: Τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικανών”, με τον Αθανάσιο Έλλις, και “CIA: Ο απόρρητος φάκελος του Ανδρέα”, με τον καθηγητή Μάριο Ευρυβιάδη. Επίσης βοήθησε, κυρίως στο θέμα της έρευνας, στη συγγραφή του βιβλίου “Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα;” του Κώστα Παπαϊωάννου.

 

Ερευνητής

Είναι μέλος ερευνητικής ομάδας, η οποία ασχολείται συστηματικά με τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της CIA. Ήταν μέλος της ­ομάδας ερευνητών που αποκάλυψε χιλιάδες σελίδες εγγράφων από το αρχείο του Χένρι Κίσιντζερ. Είναι μέλος της Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων (CPJ), του Συλλόγου Ανταποκριτών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ­(SDCA) και του Συλλόγου Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών (UNCA).

 

 

Πηγή:

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image